Ersoy Erbakan’ı anlattı

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Çorum Belediyesi eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Arif Ersoy, İYC'de...

01 Mart 2015 Pazar 17:10
 Ersoy Erbakan’ı anlattı


AK Parti Milletvekili Aday Adayı Çorum Belediyesi eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Arif Ersoy, İYC'de düzenlenen Çığır Açan Lider Erbakan Konferansı'nda merhum Erbakan'ı anlattı.  Erbakan'ın önce Allah'a sonra da milletine güvendiğini söyleyen Ersoy, "Erbakan hayatı boyunca asla Batı'dan medet uman bir lider olmadı." dedi.


Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Akıncılar Derneği, Çağrı Eğitim Vakfı ve Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen konferans, İYC salonunda gerçekleştirildi.


Organizasyon sahibi STK'ların başkanlarının ve çok sayıda davetlinin katıldığı konferans, Şaban Erci'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başladı.


İYC Çorum Şube Başkanı Mehmet Karadağ'ın STK'lar adına yaptığı açılış konuşmasında, 28 Şubat'ın dünü ve bugünü ele alınırken, Karadağ merhum Erbakan'ın ve Arif Ersoy'un kendileri için siyaset üstü olduğunu belirterek, "Bizler değerli Erbakan hocamızı siyasi bir partinin genel başkanı olarak mı, yoksa bu milletin ortak paydası çığır açmış bir lider olarak mı anacağız önce onu kararlaştırmamız gerekir." dedi.


Salonu dolduran davetlilerin alkışları arasında kürsüye davet edilen Prof. Dr. Arif Ersoy, konferansını siyesi kimliği ile değil, bilim adamı kimliği ile sunduğunu açıklayarak başladığı sözlerinde, merhum Erbakan'ın Türkiye için yaptığı özverili çalışmalarını ve akabinde de tüm dünya insanlığını ilgilendiren çalışmalarını aktardı.


Tarihi süreçten örnekler vererek konuşan Ersoy, "Hocamız fanidir ancak savunduğu fikirler bakidir, kimse bunu siyasi bir propaganda olarak kabul etmesin." dedi.


Erbakan hükümetini Cumhuriyet tarihinin en başarılı hükümeti olarak nitelendiren Ersoy, Erbakan'ın inandığı değerlerden hiç bir zaman taviz vermediğini, her zaman ülkesi başta olmak üzere insanlığın faydası ve hizmeti için çalıştığını vurguladı.


Tarihte çığır açan çok lider olduğunu ifade eden Ersoy, Erbakan'ın da çığır açan liderler arasında yer aldığını, hidayetle ilmi birleştiren yapısı ile feraset sahibi bir lideri olarak her zaman Türkiye ve Müslümanlar üzerinde oynanan tuzakları erkenden farkedip, önlemini alarak mücadelesini sürdürdüğünü bildirdi.


Erbakan'ın dünyaya önce ahlak ve maneviyatı tenbihleyerek gündeme taşıdığını, inanan insanların bir kenara itilmişliklerine son vererek, başta Anadolu insanı olmak üzere tüm dünya Müslümanlar'ının gür sesi olarak insanlara umut ve azim aşıladığını söyledi.



Son Güncelleme: 01.03.2015 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mücahit 2015-03-02 08:47:52

"erbakan hayatı boyunca asla batı'dan medet uman bir lider olmadı." diyorsun da; sen neden batı hayranlarından medet umuyorsun? akepeden milletvekili olmak davana, erbakan'a, milli görüş'e ihanet değil midir?