İyi Parti suçladı, Şen yalanladı

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı Kargı Belediye Başkanı Şen hakkında açıklama yaptı.

12 Ekim 2018 Cuma 18:26
İyi Parti suçladı, Şen yalanladı

MUSTAFA DEMİRER

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen hakkında görevi kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla Kargı Asliye Ceza Mahkemesi’nde sanık sıfatıyla dava açıldığını yazılı bir açıklamayla duyurdu.

İyi Parti İl Başkanı Özsaçmacı, açıklamasında AK Partili belediyeleri sert bir dille eleştirerek, kamuoyunu bilgilendirmek ve yapılan usulsüzlüklerin millet tarafından bilinmesinin önemli hale geldiğini savundu.

Kargı Belediye Başkanı hakkında hacizli bir aracın belediye hizmetlerinde kullanılması, Demirören köyüne ait arazilerinin ekilmek istenmesi, çay ocağı ihalesinde usulsüzlük iddialarıyla yargılama kararı verildiğini öne süren Özsaçmacı, ancak İçişleri Bakanlığı’nın iddiaları işleme koymadığını, itiraz üzerine Danıştay’ın bakanlığın ‘soruşturma izni verilmemesi’ kararını kaldırarak Cumhuriyet Savcılığı’ndan belediye başkanı hakkında genel hükümlere göre gereğinin yapılmasını istediğini ileri sürdü.

Özsaçmanın verdiği bilgiye göre, Başkan Zeki Şen hakkında çay ocağı ihalesinde haleye fesat karıştırma iddiasıyla resmen dava açıldı.

İDDİALARI ZEKİ ŞEN’E SORDUK

İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı’nın iddialarını Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’e sorduk.

Konuya ilişkin telefonla bilgi veren Başkan Şen, Kargı Belediyesi’ne ait çay ocağının kira bedelinin 165 lira olduğunu, kira süresi dolunca encümen kararı ile 400 lira muhammen bedel üzerinden açık artırma usulü yeni ihaleye çıktıklarını söyledi.

Çay ocağının kira süresi sona erdiğinde 165 lira olan kira bedelini belediye menfaatini düşünerek hem 400 lira muammen bedel üzerinden hem de açık artırmayla ihaleye çıkardıklarının altını çizen Şen, ihaleye katılanlardan birisinin 'tehdit' şikâyeti üzerine mevzunun davaya konu edildiğini, yoksa ihaleye fesat karıştırma veya görevi kötüye kullanma gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını savundu.

Demirören köyü arazisinin ekilmesi iddiasında herhangi bir suç unsuru bulunmadığını, zaten ekim yapılmadığını, arazinin de öylece boş durduğunu belirten Başkan Şen, baraj yatırımı nedeniyle söz konusu köyün 300 dönümlük arazisinin 3 yıldır boş beklediğini, arpa ekilerek belediyeye gelir temin edilmesinin düşünüldüğünü, ancak bu düşüncenin hayata geçirilmediğini, atıl duran köy arazisinin de ekilmediğini ifade etti.

Hacizli bir aracın belediyede kullanılması ile ilgili iddiaya da cevap veren Şen, göreve geldikten sonra ilçede bulunan kasap esnafının et taşıma minibüsünün küçük ve yetersiz olduğu serzenişi üzerine başkasına ait bir aracı yaklaşık bir ay geçici olarak et taşıma aracın olarak kullanıldığını, belediyeye yeni et taşıma aracı aldıktan sonra diğer aracın iade edildiğini dile getirdi.

Başkan Şen, Demirören köyü arazisinin ekilmesi ve hacizli aracın belediye hizmetinde kullanılmasına dair daha önce savcılığa yapılan şikayetlerde takipsizlik kararı verildiğini sözlerine ekledi.

Kargı Belediyesi’nin menfaatlerini her zaman ön planda tuttuklarını belirten Şen, olup bitenlerin yerel seçim öncesi karalama kampanyasından ibaret olduğunu kaydetti.

Öte yandan çay ocağı ihalesinde usulsüzlük iddiasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşmasının dün yapıldığı ve ileri bir tarihe ertelendiği öğrenildi.

Son Güncelleme: 13.10.2018 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.