Kılıçdaroğlu Çorum’da miting düzenledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Abide Meydanı’nda düzenlenen...

06 Ekim 2015 Salı 19:10
Kılıçdaroğlu Çorum’da miting düzenledi

‘İktidarda olduklarından bile haberleri yok’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Abide Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılarak, Abide Meydanı’nda bulunan partililerine hitabetti. 16,30’da başlayacağı duyurulan mitinge yaklaşık 18,15 sularında gelen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sorunlarını ancak CHP’nin çözebileceğini belirterek, vatandaşa yönelik ekonomik vaatlerini yeniledi.


Amasya mitinginden sonra, Van’da şehit olan Çorumlu Şehit Polis Memuru Yaşar Uysal’ın Güney Köyü’ndeki baba ocağını ziyaret eden Kılıçdaroğlu,’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım ile bazı partililer eşlik etti.

Evin önündeki taziye çadırında şehidin babası Mustafa Uysal ve yakınlara başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, şehit polis memuru Uysal için dua etti.

Kılıçdaroğlu bu ziyaretin ardından Abide Meydanı’nda kendisini bekleyen kalabalığa hitabetti. Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin iktidar oludğundan bile habersiz olduğunu söyledi.


Kendisini Başbakan kemal sloganlarıyla karşılayan partililerine hitabeden Kılıçdaroğlu, yaklaşık 25 dakika süren konuşmasında şunları ifade etti; “Bunlar iktidarda ama hala iktidarda olduklarını bilmiyorlar. Size sözüm söz, iktidarımızda ekonomi güçlenecek, kredi kartı faizlerinin tüketimde kredi faizlerinin en az % 80’ini CHP iktidarında sileceğim ve vatandaşı borç batağından kurtaracağım.

Düne kadar diyorlardı ki CHP itiraz eder, hiç proje üretmez, CHP ülkeyi nasıl yöneteceğini bilmez. Şimdi bir başka gferçek ortaya çıktı, Türkiye’de yönetim boşluğu var. Ama bir gerçek daha ortaya çıktı, Türkiye’nin sorunlarını en iyi bile parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

Eğer CHP koalisyon kursaydı, yani hükümette olsaydı geçtiğimiz süre içerisinde emeklilerimiz birer maaş ikramiye alacaktı. Asgari ücretin 1500 lia olması için asgari ücret komisyonunu toplayacaktık. Taşeron işçilerin hepsine kredi verecektik. Taşeron işçisine kredi vermek devlete yük getirmiyor. Tam tersine avantajı var.

Biz üreten Türkiye istiyoruz. Türkiye’de sorunları ancak CHP çözer. CHP avukatların bürosunda değil, cephedeki kuvayi milliye ruhuyla kurulmuştur. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır.”

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Tufan Köse, Milletvekili Adayları Muharrem Bozdoğan, Dinçer Solmaz, Saim Topgül, İl Başkanı Gürsel Yıldırım’la birlikte vatandaşı selamlayıp, partililerine karanfil attı.

Kemal Kılıçdaroğlu, mitingin ardından saat 18,40’da miting alanından Oğuzlar’a gitmek üzere miting alanından ayrıldı.

Son Güncelleme: 06.10.2015 20:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.