Milletvekili Ceylan sınırı aştı

Hafta içinde yaşanan olaya MHP'den tepki

23 Eylül 2017 Cumartesi 23:20
Milletvekili Ceylan sınırı aştı

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, geçtiğimiz günlerde İsmail Kakaç İlkokulu’nda düzenlenen törende, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın aracının bir polis memuru tarafından durdurulması üzerine yaşanan problem ve akabinde milletvekilinin sergilediği davranışların kamuoyunun gündemine oturduğunu belirterek, “Yaşanan hadise ülkemiz ölçeğinde yayın yapan basın-yayın kuruluşlarında yer bulmuş ve sosyal medyada tartışma konusu olmuştur. İlimizin bu ve benzeri örneklerle ülke gündeminde anılması hemşerilerimiz tarafından üzüntüyle karşılanmıştır.” dedi.


Yaşanan tartışmayı 6 gün sonra yazılı bir açıklama ile değerlendiren MHP Merkez İlçe Başkanı Onan, Çorum’da her siyasi düşünceden vatandaşın tepkilerinin kendilerine ulaştığını, bu konuda insanların düşüncelerini dile getirme ihtiyacı duyduklarını kaydederek, açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi;


“Kamuoyunda oluşan kanaate göre, yaşanılan olayda emniyet mensuplarının uygulaması doğru veya yanlış olsa bile, yaşanılanlar göstermektedir ki, milletvekili Ceylan, kendisini devletin üstünde görmektedir. Ceylan, herkesi hizaya çeker hal ve tavırlarıyla milletvekilliği sınırlarını aşmıştır. Önüne gelene fırça atmıştır. Yaşanılan hadise, şaşkınlıkla karşılanmıştır.  


Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, gösterdiği hal ve davranışlarla devlet yöneticilerini hakaret vari sözleriyle küçük düşürmüş, acz içerisinde bırakmıştır.

Ülkemiz olağanüstü bir dönemden geçerken, OHAL uygulaması süreci devam ederken, güvenlik riskini en üst boyutta yaşadığımız bu günlerde devlet yöneticileriyle yaşanılan bu hadise iktidar milletvekiline yakışmamıştır. Bu olay milletvekilinin güç şımarıklığının boyutunu ortaya koyarken, devletin en üst yetkilisi olan Çorum Valisi’nin de elleri arkasında olayı izlemesi ve hiçbir tepki vermemesi içinde bulunulan durumu gözler önüne sermiştir.

Hiç şüphe yok ki hem seçilmiş milletvekilleri vatandaşlarımızın temsilcisi, devlet yöneticilerimiz de devletimizin temsilcileridir. Vatandaşlarımızın oylarıyla seçilmiş milletvekilleri hal ve davranışlarında ölçülü olmalı, vatandaşlarımızı temsil ettiklerini unutmamalıdırlar. Emniyet mensupları ülkemizin gözbebeğidir. Sadece ülkemizin güvenliğini sağlarken şehit veya gazi olduklarında değil, her daim sevgi ve saygıyı hak ettikleri göz önünde bulundurulmalıdır. 


Siyasi partiler ve onların değerli yöneticileri ve milletvekilleri davranışlarıyla, konuşmalarıyla, 
Türkiye'nin aydınları gibi, sanatkârları gibi, bilim adamları gibi, milletimize örnek teşkil edecek şahsiyetler olarak kendini göstermelidir. Davranışları ve üslupları bunu gerektirir. Söyleyecek sözleri bu nezaket içinde olmalıdır. Böyle olmalıdır ki; demokrasi içinde birbirleriyle yarışa girmiş olan milletimizin güzide insanları, hem birbirlerine hem kamu görevlilerine, hem de milletimize karşı sevgi ve hoşgörüyü daha çok yansıtabilsin.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak ilimizde yaşanan bu ve benzeri hadiselerin son bulmasını umut ediyoruz. Devlet millet kaynaşmasına en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde sevgi ve hoşgörü dilinin ilimiz siyasetine hakim olmasını temenni ediyoruz.”






Son Güncelleme: 24.09.2017 00:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ülkücü 2017-09-23 23:50:48

Helal olsun mhp başkanı ertuğrul onana çok güzel bir açıklama yapmış

Avatar
My 2017-09-24 00:35:32

Helal olsun devletin polisine hakaret edene haddini bildirdi hislerimize tercüman oldu vekillik hava atma yeri değil yaptığı hizmet varsa alkışlayalım yoksa millete karşı polisi azarla diye oy vermedik

Avatar
helal olsun 2017-09-24 11:34:57

helal olsun kardeşim, öğretmenim baban öcal onan seninle gurur duymuştur. inan ilk defa bir yetkiliden bu denli doğru bir açıklama gördüm. helal olsun kardeşim umarım tanışmakta nasip olur. sesiz kalan diğer siyasiler hepinizi kınıyorum. vali bey umarım tekrar kendisini sevdirir.

Avatar
Hatirlayin 2017-09-24 12:02:50

Elmalar la armutu karistirmayin hangi guvenlik corum hic olmayan olaylar icin bu kadar tedbir(ayricalik(efendilik)) munferit bir olay bile olmamistir.mevcut hukumetin valisi baskaniniiz geldiginde sizi tedasin oraya atmisti bunudami unuttunuz.noldu ortaklikmi catirdiyo da hukumetin milletvekilini elestiriyosun