Salim Uslu’dan haberler

Dünya Ehlibeyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun’un ev sahipliğinde Ankara'da Muharrem iftarı düzenledi.

27 Ekim 2014 Pazartesi 17:27
 Salim Uslu’dan haberler


Dünya Ehlibeyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun’un ev sahipliğinde Ankara'da Muharrem iftarı düzenledi.


İftara; İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, RTÜK Başkanı Davut Dursun, İran Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli, sanatçılar Bedia Akartürk, Mustafa Sağyaşar ile çok sayıda davetli katıldı.


Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun insanların neyi eksik bilirse onun zararını çektiğine işaret ederek, “İnançta öyledir; inancı doğru bilirseniz muhabbettir, sevgidir, saygıdır, berekettir dayanışmadır, haktır, hukuktur, ilimdir, yüksek ahlaktır, nefsini aşmış güzel insandır. Yüce Rabbimizin bütün insanları aynı ortak değerlerle yarattığı değerlere sahip olmaktır. Bu da ehli kamil insan olmak demektir. Geride iki nesne kalıyor cahiller ve zalimler. Peygamber Efendimiz ‘Ümmetimin ehl-i kamil olmasını şart koşuyorum.” demiştir. Çünkü zalim ve cahilin dini olmaz. Ehl-i kamiller ittifakta, bu değerlerde yarışır. Cahiller kavgada yarışır, zalimler nefiste yarışır. Onun için cahillerin bilgilendirilmesi zalimlerin de ıslah edilmesi gerekiyor dünya nizamı için.” dedi.


İçişleri Bakanı Efkan Ala da farklılıkların en büyük zenginlikler olduğundan söz ederek, “Eğer aramızda bir muhabbet eksikliği varsa bu bizim geleneğimizden tevarüz etmiş bir problem değildir. Bunun farkında olarak ve bizi bir arada olduğumuz zaman neler yapabileceğimizi daha iyi bilenlerin ayrıştırmaya çalıştığını çok iyi fark ederek yolumuza devam etmeliyiz. Bunlar farklı inanç gruplarının olmadığı anlamına gelmez farklı dinden insanların bir arada bulunamayacağı anlamına gelmez. Biz Allah’ın bütün insanları yattığını ve onlar hangi dine inanmak istiyorlarsa hangi düşünce, hangi inanca inanmak istiyorlarsa o hürriyeti de beraberinde verdiğini bilenlerdeniz. Ve biz birçok dinin birçok düşüncenin birçok etnik grubun yeryüzünde ne kadar farklılık varsa onların tamamının bir arada yaşadığı kültürel ve fiziki coğrafyanın 600 yıla yakın bir medeniyetin evlatlarıyız. Bize kimse bir arada yaşama kültürü nedir öğretemez. Bize kimse inançlara saygı nedir öğretemez. Bir arada nasıl yaşanır farklılıklar nasıl zenginleştirilir, nasıl birbirine katkıda bulunur ve nasıl barış barış içerisinde bir dünya inşa delir ve nasıl teröre vahşete Vandalizm’e ‘hayır’ denir, barışa kardeşliğe muhabbete ‘evet’ denir bunu birlikte tekrar inşa edelim” dedi.


Ehlibeyt Muhibleri, Muharrem Orucundan sonra plaket töreninde sevgi, barış ve kardeşlik dileklerini yinelediler.

Uslu’dan kaza yapan öğrencilere geçmiş olsun mesajı


Uslu, bugün sabah saatlerinde Çorum- İskilip Kavşağı’nda meydana gelen trafik kazası sonucu yaralanan öğrencilere geçmiş olsun dedi.


Sabah saatlerinde Çorum’da Başöğretmen Anadolu  Lisesi öğrencilerini taşıyan servisin, kavşak içerisinde yolcu indiren otomobille çarpışması sonucu 22 kişi yaralandı.


Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “meydana gelen trafik kazası ucuz atlatılmıştır. Tek tesellimiz çocuklarımızın durumlarının iyi olmasıdır. Öğrencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, sürücülerin daha dikkatli olmaları ve kamunun denetim zaaflarının giderilmesi gerekiyor” dedi.

Uslu, Kaymakam Erdoğan’dan bilgi aldı


Kargı ilçesine bağlı Saraycık Köyü yakınlarındaki eski Sinop yolunun, Boyabat barajına kaymasıyla oluşan toprak kayması nedeniyle üç köyün grup yolunda ulaşımda aksaklıklar meydana geldi.


Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan’ı arayarak konu hakkında bilgiler aldı. Uslu, Kargı ilçesine bağlı Saraycık Köyü yakınlarındaki eski Sinop yolunu baraj sularının aşındırmasıyla yolda toprak kaymasının meydana geldiği, bundan dolayı da Karacaoğlan, Sinanözü ve Köprübaşı köylerinin kullandığı grup yolunda ulaşımda aksamalar yaşandığı bilgisini aldı.


Uslu, Kargı’ya bağlı Saraycık Köyü yakınlarındaki baraj sularının aşındırmasıyla meydana gelen toprak kayması sonucu 3 köyün ulaşımının Orman yolundan sağlanmasıyla herhangi bir mağduriyetin yaşanmadığını, alternatif yol çalışmalarının da gündemde olduğunu belirtti.


Uslu, ayrıca Köylerde yaşanan sorunlarla ilgili de “Boyabat Elektriğin” teknik personelin bölgede halen incelemeler yaptığını ve kalıcı çözümlerin kısa zamanda gerçekleştirileceğini umduğunu söyledi.

Uslu, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in kızının nikahına katıldı


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kızı Müberra ile Nedim Emin'in nikah töreni Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.


Çiftin, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'ndeki nikah törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bakanlar, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, eşi Necla Uslu, kızı Nagehan Uslu, milletvekilleri ve davetliler katıldı.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kıydığı nikahta, çiftin şahitleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek oldu.


Nikah sonrası Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve ailesi Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i eşi Hatice Görmez’i,  Hatice- Sabit Emin'i ve Müberra ile Nedim Emin çiftini tebrik ettiler.



Son Güncelleme: 27.10.2014 17:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.