Sulu tarımda önemli gelişme

AK PARTİ Çorum Milletvekilleri Salim Uslu Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım...

20 Ocak 2015 Salı 16:35
 Sulu tarımda önemli gelişme


AK PARTİ Çorum Milletvekilleri Salim Uslu Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım, yaptıkları ortak açıklamada Bayat, İskilip ve Uğurludağ ilçelerinin heyecanla beklediği Tımarlı 2 (77.000 da) Kızılırmak Sulama Projesi’nin 18 Mart 2015 günü ihale edileceğini açıkladı.


Uslu, Bağcı ve Yıldırım, yaptıkları açıklamada şu bilgilere yer verdiler: “Çorum’un 4 büyük sulama projesinden ihale edilecek sonuncusu olan; Tımarlı 2 (Kızılırmak) Sulama Projesinin yapım ihalesi 18 Mart 2015 günü gerçekleştirilecektir. Böylece sulama projeleri konusunda Çorumluya verdiğimiz bütün sözlerimizi sonuna kadar takip etmiş ve gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bilindiği üzere Obruk-Dutludere (64.000 dekar) 17.08.2011 tarihinde, Alaca Koçhisar (118.350 dekar) 03.03.2014 tarihinde ve Mecitözü Göletleri (Köprübaşı, Figani, Kozören ve Geykoca toplamı 40.000 dekar) 22.04.2014 tarihinde yapım ihaleleri gerçekleştirilmiş ve yapımlarına başlanmıştır. Son olarak 2014 Yılı Ek yatırım programında olan Tımarlı 2 Sulama Projemiz de ilave revizyon ve hesaplamaların olması nedeniyle 3 ay gecikmeli olarak ihale edilmiştir. Böylece Kargı’dan Bayat’a Kızılırmak havzasının tamamı cazibeli ve pompajlı olarak modern sulama teknikleri ile sulanacaktır. Ayrıca Alaca ve Mecitözü ilçelerimizin sulama sorunları çözülmektedir. Ortaköy İlçemizde 3 adet gölet yapımı planlanmakta halihazırda 1 tanesi inşa aşamasındadır. Oğuzlar ilçemizdeki Karaviran Göleti ile İskilip Kargın Göleti 2015 yılında ihale edilecektir. Böylece Çorum’un bütün ilçelerinde sulama projeleri hayata geçirilmiş ve sulanabilir arazi miktarı katlanmış olacaktır. Her vesileyle ifade ettiğimiz gibi Çorum’un ekmeği; sanayisi ile birlikte tarım ve turizm ile büyüyecektir. Bu yoldaki mücadelemiz kararlılıkla sürmüştür ve sürmeye devam edecektir. 12 yıllık AK Parti Hükümetleri döneminde Çorum İlimiz baştanbaşa imar edilmiş, her köyümüz, kasabamız, ilçemiz için projeler uygulanmış, hemşerilerimizin yaşam kalitesi artarken, gelirlerimizin artışı için de projeler hayata geçirilmiştir. Bir taraftan eğitim ve sağlık altyapıları yapılırken diğer taraftan yollar, içme suyu, kanalizasyon, kilit taşı yatırımları yapılmıştır. Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme projeleri ile kırsal kalkınmaya önem verilmiştir. Tımarlı 2 Sulama projesinin ihale edilmesi ile son 3 yılda yaklaşık 300.000 dekar araziyi sulayacak projelerin hayata geçirilmesi sağlanmış olacaktır. Bu vesileyle bu güzel haberin özellikle özlem ve heyecanla bekleyen Bayat, İskilip ve Uğurludağ İlçelerimizdeki çiftçi ve üreticilerimize, köylerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Bu projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarımız Prof. Dr. Lütfi Akça’ya, DSİ Bölge Müdürümüz Murat Acu’ya ve DSİ Şube Müdürümüz İlker Aydın ve ekiplerine teşekkür ederiz.” 



Son Güncelleme: 20.01.2015 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.