'Türk milleti istikbaline sahip çıktı'

Çorum Belediyesi Gençlik Merkezleri öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik heyet Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

10 Ağustos 2016 Çarşamba 16:16
'Türk milleti istikbaline sahip çıktı'


Çorum Belediyesi Gençlik Merkezleri öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik heyet Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.


Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ziyarette yaptığı konuşmasında, “İstiklal Savaşını yöneten Meclisimiz bir kez daha Gazi Meclis oldu. Parlamentolar darbeler esnasında bombalanmaz. Bunun bir istinası var. Hitler dönemi de Nazi Almanya’sı. İkinci İstisnası da Türkiye Cumhuriyetinde parlamento Milletin Meclisi bombalanmıştır. O akşam 00.30 a kadar İçişleri Bakanımızla birlikteydik ve bütün sürece müdahalelerine tanık oldum. Daha sonra meclise geçtik ve olayları birebir yaşadık. O gün bir daha yaşanmasın. Çok darbe ve muhtıra gördüm ve sonrasında kazanımların hep elimizinden gittiğini, Türkiye’nin geri götürüldüğünü gördüm. Darbe muhtıradan sonra barış, sulh, demokrasi diyenlerin aslında demokrasiyi, barışı katlettiğini gördüm. Sandıklardan çıkıp milletin teveccühüne mazhar olmayı gözüne kestiremeyenlerin silahına güvenerek darbe yapmak gibi iktidarı ele geçirmek gibi bir heves içerisindeler. Bu Türkiye’de ilk kez olmadı ama ilk kez dtünyaya örnek olan bir millet Türk Milleti elhamdülillah demokrasiye, kendi geleceğine, istikbaline, istiklaline sahip çıkmayı gösterdi. O açıdan bu aziz milletle ne kadar sevinsek, övünsek azdır. Bizim insanımız Kürdüyle - Türküyle, Alevisiyle - Sünnisiyle hiçbir ayrım yapmadan darbelere karşı çıktılar” dedi.


Gençlere tavsiyelerde bulunan Uslu, “Darbelere karşı çıkmamızın nedeni gelecek nesillerimiz içindir. Bizim istikbalimizsiniz ve hiçbir şekilde vesayet altında olmayın, sıkıyönetim ve o hal görmeyin. Özgürce sadece Türkiye’yi düşünerek, Al Bayrağın altında özgürce yaşamayı, kendinizi geliştirmeyi, daha çok çalışıp, üretip              Türkiye’yi daha güçlü ülkeler sınıfına dâhil etmeyi belirleyin. Türkiye ne kadar güçlü aktör, belirleyici olursa Dünyaya adalet, nizam vermek konusunda da o kadar başarılı oluruz” diye konuştu.


Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu daha sonra gençleri GYODER Genel Başkanı Aziz Torun ve GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı hemşehrimiz Avni Çelik ile bir araya getirdi.


GYODER Yüksek İstişare Kurulu ve Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Avni Çelik gençlerin hassasiyet gösterip TBMM’yi ve Çorum Milletvekili Salim Uslu’yu ziyaret etmelerinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Geleceğimiz sizlersiniz. Sizlerin meselelerine duyarlılığınız memleketin geleceği bakımından son derece ümit verici. Sizleri kutluyorum. Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı çatısı altında sizleri desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 


GYODER Genel Başkanı Aziz Torun ise, gençlerimizin bu yaşlarda sosyal faaliyetlerde bulunması hem dost arkadaş edinmesi bakımından önemli hem de geleceğiniz, özgüven kazanmak için ülke sorunlarıyla ilgilenmek için çok önemli olduğunu belirterek, gençlere başarılar diledi.


Çorum Belediyesi Kültür Merkezinden gelen gençler daha sonra Gazi Meclisi gezerek bombalanan alanları gördüler. Öğrencilere Genel Kurul Salonunda Uslu’nun danışmanı tarafından bilgiler vererek gençlerin sorularını cevapladılar.

     



Son Güncelleme: 10.08.2016 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.