Bu kavşak daha kaç can alacak?

Esnafevler Camii Kavşağı'nda düzenleme isteniyor

23 Eylül 2017 Cumartesi 11:51
Bu kavşak daha kaç can alacak?

Beş yolun kesiştiği Esnafevleri Cami kavşağı, yaya güvenliği için acil düzenleme bekliyor.


Okulların açılması ile öğrenci velileri ve yurttaşlar adeta isyan ederek yetkilileri göreve davet ediyor.


DAHA KAÇ KİŞİ ÖLECEK?


Cengiz Topel Caddesi Esnafevleri Cami karşısında beş yolun birleştiği kavşak yaralamalı ve ölümlü trafik kazaları ile anılmaya başladı. Herhangi bir hız kesici buton, yaya geçidi ve sinyalizasyon uygulamasının bulunmadığı bu nokta, yayaların can güvenliğini tehdit edici olmasından dolayı acil bir düzenleme bekliyor.


Son olarak buradaki banka ATM’leri önünde yaşanan kazada emekli öğretmen Sabahattin Kayı hayatını kaybetti. Kayı, para çekmek için ATM önüne geçmek isterken aşırı hız yapan dikkatsiz bir sürücünün aracı ile çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Emekli öğretmen Kayı, yirmi gündür tedavi gördüğü Eğitim Araştırma Hastanesinde önceki gün hayatını kaybetti.




VELİLERİN ELİ YÜREĞİNDE

Bölge sakinleri başta olmak üzere bu çevrede faaliyet gösteren esnafların konuyu defalarca kez yetkili mercilere taşıdıkları, fakat olumlu bir sonuç alamadıkları belirtiliyor. Okulların açılması ile birlikte burada yaya trafiği daha da yoğunlaşıyor. Süratle geçen araçların tehlike yarattığı bu beş yolun kesiştiği kavşak çocuk, genç yaşlı her yaştan insanın korku ile kullandığı bir güvensiz güzergah durumunda. Son günlerde veliler özellikle okulların açılması ile birlikte çocukların can güvenliğinden endişe ettiklerini belirterek, Valilik, Belediye ve Emniyet yetkililerince buranın bir an önce yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.


En son yaşanan kazada CHP İl Başkan Yardımcısı Nihat Bakar’ın dayısı olan emekli öğretmen Sabahattin Kayı hayatını kaybetti. Kayı, günler süren tedavi sonrası yaşama tutunamadı ve hastanede hayata veda etti. Kayı’nın cenazesi önceki gün doğum yeri olan Sarimbey Köyü’nde yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi. Emekli öğretmen Sabahattin Kayı’nın çevresinde sevilen ve saygı duyulan bir şahsiyet olduğu dile getiriliyor.   


ACİL ÇÖZÜM GEREKİYOR


Bu kavşağı her gün kullanmak zorunda kalan çevre sakinleri, esnaflar ve öğrenci velileri zaman kaybetmeden buranın güvenli yaya trafiği için yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, buraya meslek yaşamı boyunca yüzlerce öğrenci yetiştirmiş olan ve çevresinde saygı ile anılan ve burada trafik kazasında yaşamını yitiren emekli öğretmen Sabahattin Kayı’nın adının verilmesi için Belediye Meclisi, Trafik encümeni ve diğer yetkili resmi birimlerin harekete geçmesi gerektiğini belirtiyor.





Son Güncelleme: 23.09.2017 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.