Çarşamba Pazarı'nın detayı

Çarşamba Pazarı'nın detayları belli oldu

11 Ekim 2017 Çarşamba 17:20
Çarşamba Pazarı'nın detayı

Habercim19’da yer alan Çarşamba Pazarı’na iki katlı modern bir pazar yeri yapılacağına dair müjdenin detayı geldi.

Belediye basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz, oda üyeleriyle birlikte Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti.

Pazarcılar olarak her zaman Belediye’nin almış olduğu kararların yanında olduklarını ifade eden Erdoğan Yılmaz, yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Külcü’ye teşekkür ederek, “Yaptığınız Pazar yerlerinden dolayı, pazarcı esnafına desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz sizlerden çok memnunuz. Her zaman bizim destekçimiz oldunuz.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her zaman esnafın yanında yer aldıklarını, esnafa yönelik yapılan çalışmalarda görüşlerini aldıklarını söyledi. Külcü, “Zaman zaman itilaflar yaşamış olsak bile hamdolsun bunları kalıcı bir problem haline getirmeden odalarımızla belediyemiz sürekli müşterek noktayı yakaladık ve oradan sonuca ulaştık. Bundan sonrada böyle itilaflar olacak ama karşılıklı anlayış içerisinde ve birbirimize yardımcı olarak bunları da aşacağız. Son olarak Çarşamba pazarının yerinin değişmesi hadisesini yaşadık. Bundan olumsuz etkilenen pazarcı esnaflarımız oldu. Sonrasında Belediye olarak daha güzel daha modern bir pazar yeri yapacağımızı söyledik ve belediyemize duyulan güven neticesinde pazarcı esnafımız da tamam dedi. Şimdi biz sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz. Modern bir pazar yeri için proje çalışmalarını başlattık” dedi.


ÇORUM’A İKİ KATLI PAZAR


Tamamı kapalı semt pazarları ile ilgili çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Külcü, pazar yerlerini aynı zamanda başkaca amaçlar için de kullanılabilecek şekilde kapalı mekanlar haline getirmeyi düşündüklerini vurguladı. Çarşamba pazarı ile ilgili proje çalışmalarına başladıklarını belirten Külcü, “Bütün esnafımızın rahatlıkla yerleşebileceği modern, tamamı kapalı, iki katlı bir pazar yerinin ihalesini önümüzdeki birkaç ay içerisinde yapıp kısa sürede de yapımını tamamlayacağız” dedi.

ÜSTÜ KAPALI PAZARLARA İYİ HABER

Belediye’nin hem esnafı hem de vatandaşları düşünmek zorunda olduğunu belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, daha önce yaralanmalarla sonuçlanan şemsiye kazalarının yaşandığını hatırlattı.

Başkan Külcü, “Bu ziyaretin pratik bir sonucu, kazanımı olsun diye arkadaşlara talimat vereceğim, Mimarsinan ve Buharaevler’de pazar yerlerinin etrafı kapatılırsa ne kadar maliyeti olur, ne getirisi olur, buraları başkaca amaçlar için de kullanabilir miyiz gibi değerlendirmeleri yapsınlar ona göre buraların etrafını da kapatalım. Bu şekilde hem sıcak- soğuk hem de şemsiye problemini çözmüş oluruz” dedi. Külcü, ziyaretleri için pazarcı esnafına teşekkür etti.

Zabıta Müdürü Mustafa Kanat’ın da hazır bulunduğu ziyarette pazarcılar Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye meyve sepeti hediye etti.






 

Son Güncelleme: 11.10.2017 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.