Çorum’a gönüllü geldiler

Gönüllü öğrenciler sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çorum'a geldi

11 Şubat 2018 Pazar 01:33
Çorum’a gönüllü geldiler

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nin hazırladığı “Topluma Hizmet projeleri” (Çorum CIP) kapsamında Türkiye’nin dört bir yanına giden gönüllü öğrenciler, 6-12 Şubat tarihlerinde Çorum’da sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda öğrenciler Belediye Başkanı Zeki Gül’ü ziyaret etti.

Öğrencilerin davranışlarının geleceğimiz adına kendisini çok ümitlendirdiğini belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, “İstanbul’da yaşayan öğrencilerimiz, sosyal sorumluluk gereği öğretmenleriyle birlikte Çorum’a gelerek huzurevi, sevgi evleri, hayvan barınağını ziyaret etti. Bu çocuklarımız yaşlılara, hastalara hizmetin ne olduğunu, evlatların annelerine babalarına bakmadığı bir dönemde İstanbul’dan gelerek başkalarının annelerini babalarını ziyaret etmeleri beni çok memnun etti. Böyle duyarlı gençler geleceğimize ümitle bakmamıza vesile oluyor. Bu güzel projeyi hazırlanan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum.” dedi.

Toplumsal Hizmet Projesi’nin akademik alanın ötesinde bir eğitim olduğunu ifade eden İstanbul Kabataş Erkek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Melike Selcan Kalkan da, “Öğrencilerimiz sosyal alanda gerçek ve ciddi problemlerle yüzleşerek yapıcı çözüm ve öneriler üretiyor. Öğrencilerimiz bu proje ile kişisel çıkar gütmeden, toplum içinde faydalı çözüm önerileri uygulayarak ve toplumda farkındalık yaratmayı amaçladı. Bu şekilde topluma karşı sorumluluklarını da yerine getirmiş oldu. Proje kapsamında öğrencilerimiz Çorum’a gelerek huzurevi, aşevi, barınak, köy okulları ve sevgi evleri ziyaretleri yapıt. Bir yandan da Çorum’un tarihi ve kültürel yapısını tanımaya zaman buldu. Bizlere destek veren Belediye Başkanı Zeki Gül’e misafirperverliklerinden dolayı okulum ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Öğrencilerden Elif Begik ve Zeynep Bozoklu ise, “Arkadaşlarımızla birlikte sosyal yardımlaşma projesi gerçekleştiriyoruz. Şehir içi projelerimiz olduğu gibi yılda birkaç kez de şehir dışı projeleri yapıyoruz. Çeşitli kurumlarda gönüllü olarak çalışıyoruz.” şeklinde konuştular.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.