Köye hayat verdi

Hamamlıçayköy hizmetten memnun

05 Ekim 2017 Perşembe 15:52
Köye hayat verdi

Çorum Valiliği İl Özel İdaresi, kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla tarıma ve tarım projelerine destek vermeye devam ediyor. Bu projeler arasında yer alan ve birçok köye yapılan sulama göletleri, tarımda üretime ve çiftçiye büyük katkılar sağlıyor. Köylere yapılan bu yatırımlarla ürün kalitesi, çeşitliliği ve artış sağlandı.

Çorum Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Hamamlıçayköy Muhtarı Bekir Söylemez, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan sulama göletinin köylerine hayat verdiğini dile getirdi. Muhtar Bekir Söylemez, “Sulama göleti yapılmadan önce köyde sıkıntılar yaşanıyordu. Tarım ürünlerinde hem kalite olarak hem de çeşitlilik olarak artış oldu. Hem çiftçimizin hem de köylümüzün yüzü güldü.” dedi.

Sulama göletinin tarım ürünlerini yetiştirmede önemli katkılar sağladığını dile getiren çiftçiler Metin Mısır, Osman Gül, Abbas Sulu, Yunus Erdoğan, Dursun Pehlivan, Rüştü Söylemez ve Hüseyin Avcu da, sulama göletinden önce su olmadığından ve tarım arazilerinin yeteri kadar sulanamamasından dolayı köy içinde sıkıntıların yaşandığını ve şimdi bu tür sıkıntıların olmadığını söylediler. Tarım arazilerinde yaptıkları sulamayla ürünlerde %100 artış gördüklerini belirten çiftçiler, bundan dolayı çok memnun olduklarını söylediler.

TERMAL TESİS HİZMETE DEVAM EDİYOR

Hamamlıçayköy Muhtarı Bekir Söylemez, köylerinde 50 hane bulunduğunu ve 330 kişinin yaşadığını söyledi. Köyde geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılık olduğunu belirten muhtar Söylemez, “Köyümüzün ekonomisine katkıda bulunan termal tesislerimiz hizmete aktif olarak devam ediyor. Yaz aylarında ortalama günlük 500 kişi termal tesisler için köyümüze geliyor.” dedi.

İl Özel İdaresi tarafından köye yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler veren muhtar Bekir Söylemez, “ Sulama göleti yapıldı ve köylü olarak çok memnunuz. Ayrıca İl Özel İdaresi tarafından dere ıslah edilerek tarım alanlarının sulaması için kullanıma konuldu. İçme suyu deposu yapılarak köyümüzün içme suyu sorunu da çözüme kavuşturuldu. İçme suyunun bağlantı çalışmaları halen devam ediyor. 3.000 m² kilit taşı döşendi. Kanalizasyon sistemimiz mevcut. Köyümüze ağaçlandırma yapıldı ve çocuk oyun grubu kuruldu. Ayrıca çöplerimizin her hafta düzenli olarak alınmasından dolayı da çok memnunuz. Halısaha yeri belirlenerek projesi yapıldı. Aile Çay Bahçesi projesi tamamlandı. Ayrıca Termal Tesisimizin sıcak su sondaj projesi için 1000 metreye sondaj yapıldı ve gelecek yılın programına alındı.” diye konuştu.


Hamamlıçayköy Muhtarı Bekir Söylemez son olarak köylü vatandaşlarla beraber, Çorum Valiliği Özel İdaresi tarafından yapılan hizmetlerden memnun olduklarını belirterek, “Köyümüze destek ve katkılarından dolayı Valiliğimize, Milletvekillerimize, İl Özel İdaresi’nin tüm çalışanlarına ve İl Genel Meclisi’ne teşekkür ediyoruz.” dedi.



 

Son Güncelleme: 05.10.2017 18:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gülhan öztürk 2017-10-06 09:11:47

sayın muhtarım söylediklrin cok güzel ama birtek birşey unutmussun bide yolları basın yolu ile dile getirmiş olsaydın cok güzel olurdu