Rektör duyurdu, Amerika’dan geldiler

Amerika’nın en gelişmiş araştırma üniversiteleri arasında gösterilen Maryland Üniversitesi'nden akademisyenler Çorum'a geldi.

28 Temmuz 2023 Cuma 15:53
Rektör duyurdu, Amerika’dan geldiler

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bölgemizde sıkça görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının tedavisine yönelik uzun yıllardır yaptığı çalışmaların yansımaları devam ediyor.

KKKA'YA YÖNELİK İŞBİRLİĞİ YAPILMIŞTI

Amerika’nın en gelişmiş araştırma üniversiteleri arasında gösterilen Maryland Üniversitesi ile Hitit Üniversitesi arasında KKKA hastalığına yönelik işbirliği kapsamında bu ülkeden konuk bilim adamları Çorum’a geldi. Heyet Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ile görüştükten sonra Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Baykam’dan bilgi aldı.

REKTÖR DUYURDU

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üniversite olarak uluslararası işbirliklerini sürdürdüklerini belirterek, Hitit üniversitesi ile Maryland Üniversitesi arasında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yönelik ortak proje çalışmalarına dair fikir alışverişi ve tecrübe paylaşımında bulunulduğunu ifade etti.

UNİVERSİTY OF MARLYAND

1856 yılında kurulan Maryland Üniversitesi, College Park, Washington Metropolitan Area'nın en büyük üniversitesi olarak biliniyor. 14.000 öğretim üyesi ve 123 farklı ülkeden gelen 41.000'den fazla öğrencisiyle Maryland Üniversitesi, College Park, Amerika'nın en gelişmiş araştırma üniversitelerinden birisi sayılıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.