Teknokent'e daha fazla destek istedik

Çorum'da incelemelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez'den Teknokent'e daha fazla destek istedik.

16 Eylül 2021 Perşembe 11:58
Teknokent'e daha fazla destek istedik

MUSTAFA DEMİRER

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, dün Çorum’da bir dizi ziyaret, inceleme ve istişarelerde bulundu.

İlk olarak Vali Mustafa Çiftçi’yi makamında ziyaret eden Dönmez, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Hitit Üniversitesi TEKNOKENT ve HÜBTÜAM (Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi) inceledi. Daha sonra Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ali Osman Öztürk’ü ziyaret ederek, üniversitede bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Edindiğimiz bilgilere göre; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, Çorum ziyaretinde firmaların taleplerini dinledi, destek taleplerini not etti, yapılması gerekenler hususunda önerilerini dile getirdi. Bakan Yardımcısı'nın Organize Sanayi Bölgesi ve Teknokent'te firma ziyaretlerine TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da eşlik etti.

ÇORUM TEKNOKENT'E DAHA FAZLA AR-GE ve TTO DESTEĞİ ŞART

Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’in ziyaret ettiği Organize Sanayi Bölgesi’nde Hitit Üniversitesi bünyesinde hizmet veren ve halen 22 firmanın aktif olarak bulunduğu TEKNOKENT için ayrı parantez açıldı.

26 FİRMA KAPASİTELİ, 22'Sİ DOLU

26 firma kapasiteli Teknokent’te halen 22 firmanın yer almasının önemli olduğu vurgulanırken, Çorum Teknokent’in İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerdeki teknokentlerle mukayese edilmemesi gerektiği hatırlatıldı.

Teknokent’te bulunan firmaların AR-GE iyileştirme, teknoloji geliştirme, teknoloji transferi çalışmaları yapmasının önemine dikkat çekilerek, AR-GE iyileştirme ve geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) için Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’den daha fazla destek verilmesi talebinde bulunuldu.

Görüşmelerde Hitit Üniversitesi’nin Çorum Teknokent’in sosyal tesis eksikliklerini gidermesi istendi.

Son Güncelleme: 16.09.2021 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum'lu 2021-09-16 12:51:19

Hükümetin içerisindeki Yozgatlılar ve Amasyalılar Çorumun elindekilerini alıyorlar,Çorumlular, Çoruma Hükümetten destek istiyorlar. Çorum her zaman ÜVEY EVLAT. ÇORUM VE ÇORUMLULARDAN ALDIĞINIZ OYLAR HARAM'DIR. ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. UYUMAYA DEVAM ÇORUM.....

banner165