850 mülteci Türkçe öğrendi

Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi’nin açtığı kurslarla kentte yaşayan 850 mülteci Türkçe öğrendi.

10 Mayıs 2019 Cuma 18:28
850 mülteci Türkçe öğrendi

Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi’nin açtığı kurslarla kentte yaşayan 850 mülteci Türkçe öğrendi.

Çorum’da yaşayan mültecilerin günlük yaşantılarını kolaylaştırmak ve şehre adaptasyonlarını sağlamak amacıyla açılan Türkçe dil kursu, bu yıl da devam edecek.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, yaptığı açıklamada şöyle dedi; "Mülteci kardeşlerimizin çocukları okullarda eğitim almaya devam ederken, yetişkinlerde burada Türkçe öğrenmeye devam ediyorlar. Bu zamana kadar açtığımız Türkçe kurslarımıza 850 mülteci kardeşimiz katılarak günlük hayatlarında yaşamları daha da kolaylaştırdı. Çorumlu hemşehrilerimizle iletişimlerini daha kolay kurabiliyor. Yeni dönem de Türkçe kursumuz devam edecek. Kayıt yaptırmak isteyenler Azapahmet Sokakta bulunan dernek merkezimize gelerek kayıt yaptırabilirler" dedi.

Bu arada TDED Çorum Şubesi’nde verilen ücretsiz kurs sayesinde Türkçe’yi günlük hayatta konuşabilecek ve hayatlarına mesleki anlamda da katkı sağlayan mülteciler, kendilerine sunulan imkânlardan memnuniyetlerini ifade ederek yetkililere teşekkür etti.

Son Güncelleme: 20.06.2022 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2019-05-12 02:24:07

20 yaş üstü mülteci kadınlar her sene 1 çocuk doğuruyor.. Bence biz ufaktan arapça öğrenelim, nufusları bizi geçer

Avatar
Arapça öğrenmek 2019-05-12 12:39:11

Bu iktidar Arap sever değil miydi?