Mesajları dünyada manşet oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki konuşması dünyanın her tarafından ses getirdi.

25 Eylül 2019 Çarşamba 13:19
Mesajları dünyada manşet oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki konuşması dünyanın her tarafından ses getirdi. Türkiye'de çok geniş yankı uyandıran konuşma gündeme oturdu.
Erdoğan'ın konuşmasını takip eden ve değerlendiren isimlerden biri de 5N1K Programı Yapımcısı Gazeteci Cüneyt Özdemir’di. Özdemir Erdoğan'ı dünya devlet lideri olarak nitelendirdi.
ÖVGÜYLE BAHSETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı canlı yayında değerlendiren Özdemir Erdoğan'dan övgüyle bahsetti.
KÜRSÜDE BİR DÜNYA LİDERİ VARDI
CNN TÜRK haber sunucusunun "Siz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla ilgi bir manşet atsanız ne derdiniz?" sorusuna Özdemir, "Çok manşet var. Ben olsam biraz daha genel bakardım. Vicdanın sesiyle, Birleşmiş Milletler kürsüsünde bir dünya devlet lideri vardı diyebilirim" yanıtını verdi.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu'nda dün yaptığı tarihi konuşma ve çarpıcı mesajları birçok uluslararası basın kuruluşunda manşet oldu.
Russia Today, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail sınırlarını sorguladığı sözleri takipçileriyle videolu paylaştı.
The Guardian gazetesi, "Erdoğan, Suriyeli mülteciler için güvenli bölge kurmayı teklif etti" haberini manşetten duyurdu.
İsrail ve Arap basını da Erdoğan'ın sözlerine geniş bir şekilde yer verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Filistin'den Keşmir'e, İslamofobi'den Suriye'deki güvenli bölge çalışmalarına, nükleer silah tartışmalarından İsrail sorununa kadar birçok konuda önemli mesajlar verdi.
Russia Today'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail sınırlarını sorguladığı ifadeleri sosyal paylaşım hesaplarından paylaştı. Bu videolar binlerce görüntü aldı.
‘GÜVENLİ BÖLGE’ TEKLİFİ AVRUPA BASININDA
Suriye'den olası göçe karşı tetikte olan Avrupa ülkelerinde ise Erdoğan'ın güvenli bölge teklifi öne çıktı. The Guardian gazetesi, haberini "Erdoğan, Suriyeli mülteciler için güvenli bölge kurmayı teklif etti" başlığıyla duyurdu.
ÇİN BASININDA ‘NÜKLEER SİLAH’ MESAJI
Çin basını ise, Erdoğan'ın 'nükleer silahların herkes için serbest bırakılması ya da yasaklanması' teklifini okuyucularına manşetten duyurdu.
ARAP BASINI İSRAİL VE MURSİ KONUŞMASINI ELE ALDI
Arap basını, Erdoğan'ın BM'deki konuşmasının İsrail, Mursi ve gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti konularını manşetten duyurdu.
Kaynak: İnternethaber-YeniŞafak

Son Güncelleme: 25.09.2019 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.