Müdür'den önemli çağrı

Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, 5 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’ta bitecek telafi eğitimlerine davet etti.

30 Haziran 2021 Çarşamba 08:51
Müdür'den önemli çağrı

Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, tüm öğrencileri telafi eğitimlerine katılmaya davet etti.

Tüm öğrencileri ‘Telafide Ben de Varım’ Projesi kapsamında 5 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’ta bitecek telafi eğitimlerine davet eden İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, “Bu projeyle ilimizin bütün öğrencilerini yeni eğitim öğretim yılına hem akademik hem sportif, sosyal ve kültürel anlamda en iyi şekilde hazır hale getirerek, salgının bırakmış olduğu izleri sileceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 81 ilde eş zamanlı başlattığı ‘Telafide Ben de Varım’ Projesi kapsamında okullarda 5 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında eğitim faaliyetleri yapılacak.
Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere oluşturulan program, eğitim faaliyetleri fiziksel, sosyal-duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlandı.

Projenin detaylarını anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, yaşadığımız küresel salgın sürecinde öğrencilerin, çocukların ve gençlerin psikolojik, sosyolojik ve fiziksel anlamda yıprandıklarını söyledi. Akademik hayatın telafisi ötesinde bu sürecin öğrencilerde geleceğe yönelik, kalıcı etkiler bırakmaması adına Bakanlığın ‘Telafide Ben de Varım’ projesi başlattığını bildiren Kodek, “Yaz tatilindeki bu 2 aylık dönemde 5 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’ta bitmek üzere planlanan projede amaç çocuklarımızın ve gençlerimizin psikolojik, fiziksel, uyum ve bağımlılık anlamında yaşadıkları sıkıntıları gidermek” dedi.

3 BİN 600 KURS HAZIRLANDI

Bakanlığın 3 bin 600’ün üzerinde kurs planladığını dile getiren Kodek, “Bunların içinde sportif, sosyal, kültürel kurslar var. Doğa yürüyüşlerinden, geleneksel oyunlara, yüzmeden zeka oyunlarına kadar pek çok alanda kurslar olacak. Kurslar, özel eğitim, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin hepsine hitap edecek. Okullarımızda tüm planlamaları yaptık. Öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de hazır” diye konuştu.

PROJE GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI OLACAK

Projenin tamamen gönüllülük esasına dayalı olduğuna dikkati çeken Kodek, amaçlarının öğrencilerin salgın sürecinde yaşadıkları sıkıntıları bu 2 aylık zaman zarfında kafalarından atıp 2021-2022 eğitim ve öğretim yılına tamamen hazır halde girmelerini sağlamak olduğunu aktardı. Telafi eğitimlerinin akademik anlamda da olacağının altını çizen Kodek şöyle devam etti: “İlimizin bütün öğrencilerini yeni eğitim öğretim yılına hem akademik hem sportif, sosyal ve kültürel anlamda en iyi şekilde hazır hale getirerek, salgının bırakmış olduğu izleri sileceğiz."

ÖĞRENCİ VE VELİLERE DAVET

Şu ana kadar açılan faaliyet sayısının 3 binin üzerinde olduğunu kaydeden Kodek, “20 binin üzerinde öğrenci telafi kurslarına katılmak için başvuru yaptı. Bu da çok yüksek bir rakam. Ben bütün öğrencilerimizi, velilerimizi yapacak oluğumuz bu etkinliklere davet etmek istiyorum. Açtığımız kurs sayısı ve talep eden öğrenci sayısı göz önüne alındığında görünen o ki Türkiye genelinde ilk 5’in içine gireceğiz. Bunun önümüzdeki yıl eğitim öğretim hayatına çok olumlu yansıyacağına inanıyorum. Akademik anlamda da telafilerini yaparak inşallah Çorum’u eğitim öğretim anlamında çıtayı yükselterek hak ettiği yere getireceğiz” ifadesini kullandı.

KAYNAK: YUSUF ÇINAR/ÇORUM DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Telafidebenyokum 2021-06-30 10:36:51

Gonulluluk esasina gore etkinlikler yapilacak diyorsunuz. Sonra bakanlik illere, iller ve ilcelerde okul mudurlerine , okul mudurleride ogretmenlere baski yapiyor. Neymis bu etkinlikler ilcenin ve ilin karnesi olacakmis. Sacma sapan isler. Sirf birilerine yaranmak icin uydurulmus etkinlikler projeler. Yeter artik birakin cocuklar ve ogretmenler dinlensin. Zaten 1,5 yildir beceremediniz egitim ogretimi. Yazin bari kafa dinlesin insanlar

Avatar
Eğitimci 2021-06-30 15:36:22

Pazartesi gününden beri okullarda hizmetli yok farkındamısınız

Avatar
Mehmet 2021-07-01 01:23:56

Telafi sözü bile itici.Neyin telafisi?Dönem içinde eksik konuların giderilmesi akla geliyor.Ama okulların reklamlarına bakıyorsunuz ki hepsi boy boy broşür hazırlatmış içeriğinde etkinlik kurs vb.Bir de iki de bir idarelerden mesajlar geliyor.Telafiyse eksik olan öğrencilere çok kolay ulaşılır.Yok amaç etkinlikse adı niye telafi ve niçin bu kadar ısrar?Neden herkes çocukları kullanarak büyüklerine şirin görünmeye çalıyor?

Avatar
Ogretmen 2021-06-30 11:33:07

Telefide bende yokum ne guzel anlatmissin sozde gonullu ama Çorumdaki basvuru sayisi az imis herkes mecbur katilacak diyorlar. Amac telafi egitimi falan degil sadece siralamada yuksek gorunmek.

Avatar
Aradaki fark 2021-06-30 13:10:03

Önceki kibirden sadece gözleri gökyüzünü yatıyordu. Yanına yaklaşmak mümkün değildi. Fiyakalı iyiydi. Hep elitletle oturup kalkarsiyasilere el ovuşturup hep proje yapıyormuş gibi yapar, istatistikleri şişirir, içi boş işlerle tribüne oynar öğretimin sorunlarıyla ilgilenmez, işine gelmeyen durumlarda kapıyı kapatır ve genelde can yakardı. Sonra YAKUP bey geldi. Telefon numarasını öğretmenlere dağıttı. Öğretmen merkezli bir politika izledi. Öğretmenlerin sorunlarını hep dinledi. Camia oh Bee dedi. Öğretmenler muhatap alındıklarını ve yaptıkları işin önemsediğini hissettiler. Öğretmenler her zaman her an YAKUP beye ulaşabildiler. Sonra bir değişim oldu. Abdullah bey geldi. Abdullah beyin telefonu da öğretmenlere verilince öğretmenler bu öğretmen merkezli geleneğin devam edeceğini zannettiler. Ancak hiç te öyle olmadı. Telefonlara cevap verme zahmeti bile gösterilmedi Telefonlar uzun uzun boşu boşuna çaldı ve bir sonuç yok. Oysa ki öğretmenler sadece müdür beye Hoşgeldiniz müdürüm. Yeni göreviniz hayırlı olsun. Başarılar dileriz diyecrktiler. Diyemediler. Eğitim başta olmak üzere bütün sektörlerde başarının anahtarı sağlıklı iletişim kurabilmektir. Çorum milli eğitimde aradan geçen zaman içinde İşte aradaki fark budur.