11 tesisi Cumhurbaşkanı açacak

Çorum’da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün tamamladığı 11 adet tesisi açılacak

27 Kasım 2017 Pazartesi 12:24
11 tesisi Cumhurbaşkanı açacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı gelenek haline getirdiği toplu açılış merasimlerine bu yıl da devam ediyor. Ülke genelinde hizmete alınacak bu tesislerden Çorum’un da payına düşeni aldığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Çorum’da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün tamamladığı 11 adet tesisi de bu açılış merasimi ile hizmete alacağız” dedi.

Hizmete alınacak DSİ’ye ait eserlerin İskilip Derekargın, Bayat Kunduzlu Barajı ile içme suyu, sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluştuğunu belirten Eroğlu “DSİ tarafından tamamlanan tesisler ile Çorum’da 18 milyon 350 bin metreküp su depolayacağız. Bunun yanı sıra 9.350 dekar zirai araziye su temin edeceğiz, Ayrıca bu açılış merasiminde Bakanlığımıza bağlı Orman, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan tesis ve çalışmaları da hizmete alacağız. Bu eserler arasında ise yeni orman yolları, ağaçlandırma, orman köylüsüne destek, fidan üretimi, korunan alanların altyapılarının iyileştirilmesi gibi çalışmalar ve otomatik meteoroloji gözlem istasyonları yer alıyor. Bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli 69 milyon 823 bin TL’yi geçiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

YATIRIMLARI CUMHURBAŞKANI AÇACAK

Hizmet hususunda kendileriyle yarışarak her yıl bir önceki yıldan daha fazla tesis inşa ettiklerinin altını çizen Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakanlık olarak her yıl tesisleri toplu olarak hizmete aldık. Bir gelenek haline getirdiğimiz toplu açılış merasimlerine bu yıl da devam ediyoruz. Aralarında barajlar, içme suyu, sulama, atıksu arıtma ve taşkın koruma tesisleri ile ağaçlandırma, ormancılık, milli park ve meteoroloji projelerinin yer aldığı 7,7 milyar TL’ye mal olan 375 dev tesisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle hizmete alacağız.”

USLU'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu’nun yaptığı açıklamanın ardından  bilgi veren AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare amiri Salim uslu da,  Çorum’da yapımı tamamlanan 102 Milyon TL değerindeki tesisin açılışının yapılacağını bildirdi.

Uslu, "Koçhisar Barajı Şamandıralı Su Alma Yapısı, Yenihayat Barajı Derivasyonları, Bayat Kunduzlu Barajı, İskilip Derekargın Barajı, Ortaköy Daniş (Karahacip) Göleti Sulaması, Sungurlu Ortakışla Barajı Sulaması, Obruk Dutludere, Dodurga Terfi Merkezi, Müteferrik Taşkın Koruma Tesisleri (4 Adet), Boğazkale Örenkaya Köyü Taşkın Koruma Tesisi, Merkez Küçük Düvenci Köyü Taşkın Koruma Tesisi, Merkez Sülüklü Deresi Taşkın Koruma Tesisi ve Fitne Deresi Deplasesi, Uğurludağ Kızıldere ve Kurudere Taşkın Koruma Tesisi, Ağaçlandırma Tesis ve Bakımı (155.254 dekar), Fidan Üretim Çalışmaları (750 bin adet), Gelir Getirici Tür Tesis Edilmesi (93 Köy), Orman Köylülerine ORKÖY Kredisi Verilmesi (148 aile), Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (2 adet) yapımı tamamlandı. Çorum’da Hizmete alınacak bu tesislerle; 9.350 dekar arazinin sulanması ve 3,37 milyon m3 su depolanması, 14,98 milyon m3 içmesuyu temini edilmesi, 1 ilçe ve 4 yerleşim yerinin taşkınlardan korunması, Ağaçlandırma çalışmaları, gelir getirici ormanların kurulması ve Meteorolojik hizmetlerin sunulması sağlanacaktır." dedi.

Son Güncelleme: 27.11.2017 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sungurbey 2017-11-27 16:15:58

Bu saatten sonra havaalanı dışında hiçbir yatırım ve açılış Çorum için memnuniyet değildir, havaalanı Çorum’un psikolojik eşliğidir...

Avatar
Müdür 2017-11-27 16:19:10

İçinde havaalanı var mı yok mu?