2.5 milyonluk yeni tesis, 15 ayda bitecek

Çorum’un Alaca Belediyesi’nin öncülüğünde ilçeye 2.5 milyonluk soğan eleme ve paketleme tesisi kuruluyor. Yeni yatırım 15 ayda bitecek.

20 Ekim 2021 Çarşamba 15:29
2.5 milyonluk yeni tesis, 15 ayda bitecek

Çorum’un Alaca Belediyesi’nin ilçe ekonomisini canlandırmak, ürettiği ürünlerin pazar payını arttırmak, daha kaliteli ürün elde etmek ve bölge çiftçisine örnek olmak amacıyla hazırladığı ‘Üreten, gelişen ve büyüyen Alaca’ başlıklı projesiyle, ilçede saatte 5 ila 10 ton, 1 ile 30 kg arası otomatik soğan çuvalı paketlemesi yapabilen bir tesis için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan %50 hibe almaya hak kazandı. 1 yıldır proje üzerinde çalışan Alaca Belediyesi, ilçeye yeni bir yatırım daha kazandırmış oldu.

Projenin bugün düzenlenen imza töreni Alaca Belediye Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. İmza törenine Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri İbrahim Etem Şahin katıldı.

Proje, 15 ay içerisinde tamamlanarak ilçede yeni bir soğan eleme ve paketleme tesisi kurulacak. Soğan üreticileri arasında kooperatifleşme sağlanacak ve sürekli eğitim merkezi ile birlikte ilçe çiftçilerine bilinçli tarım eğitimleri düzenlenecek. Projenin bütçesi 2 milyon 456 bin 670 TL olup, %50’si Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan hibeyle karşılanacak. Projenin sahibi Alaca Belediyesi olurken, ortakları ise Alaca Kaymakamlığı ve Alaca Ticaret ve Sanayi Odası.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165