32 ilde ilan edildi, Çorum da var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çorum'un da içinde bulunduğu 32 ildeki 59 araziyi YEKA ilan etti.

03 Şubat 2022 Perşembe 12:19
32 ilde ilan edildi, Çorum da var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çorum'un da içinde bulunduğu 32 ildeki 59 araziyi güneş enerjisine dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) ilan etti.

Bakanlığın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Antalya, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Şırnak, Uşak, Van, Yozgat illerinde güneş enerjisine dayalı 59 YEKA belirlendi. Kararda, söz konusu alanların köşe koordinatları ve krokileri bilgileriyle alan büyüklükleri paylaşıldı.

İHA 

Son Güncelleme: 04.02.2022 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-02-03 13:25:53

Arazileri bu iş için kullanmak yerine yeni yapılacak tüm binaların çatısı için güneş panelini zorunlu yapsanız. Gerçi o zaman nasıl para kazanacak değil mi güneş paneli tarlası olanlar ve elektrik dağıtım şirketleri :)

Avatar
Orhan 2022-02-04 09:41:11

Çorum'da bu alan neresi, haberde yer alsa iyiydi...