71 girişimci buluşup bu tesisi kurdu

Çorum’da 71 girişimci bir araya geldi,  birikimlerini buluşturdu, kente önemli bir tesis kazandırdı.

19 Ocak 2023 Perşembe 00:25
71 girişimci buluşup bu tesisi kurdu

Çorum’da 71 girişimci bir araya geldi,  birikimlerini buluşturdu, kente önemli bir tesis kazandırdı.

Saga Tüketim Kooperatifi çatısı altında bir araya girişimciler Çorum OSB’de Soğuk Hava Deposu ve Dondurarak Kurutma Tesisi’ni hayata geçirdi. Yeni tesis ürün depolamaya ve dondurarak kurutma işlemlerine başladı.

Saga Tüketim Kooperatif Başkanı Seyfettin Zengin, Saga’nın doğuş hikayesini anlatırken, temelde insanların birbirlerine olan güveninin yer aldığı ve bu değer üzerine inşa edilen firmanın, alanında açacağı  kapılarla Çorum’un isktihdamına katkı sağlayacağını söyledi.

SEYFETTİN ZENGİN YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLDU

Çorum Valiliği Etüd ve Proje İl Müdürlüğü görevinden emekliye ayrılan Seyfettin Zengin, Saga Tüketim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

Çorum başta olmak üzere bölge çiftçisi için ve kendi yatırımcıları için önemli bir değer haline gelen Saga Tüketim Kooperatifi’ne ait soğuk hava deposu ve dondurarak kurutma tesisi, Seyfettin Zengin tarafından sevk ve idare ediliyor.

Kooperatif ortaklarının tam desteğiyle yeni görevini, proje aşamasından bugünlere taşıyan Seyfettin Zengin, yoğun bir çalışma temposuyla yatırımı her geçen gün büyütüyor. Tesis tam kapasite olarak çalıştığında 100 kişilik istihdamıyla birlikte, çiftçilere ve bölge tarımına sağladığı katma değere, istihdam analında da değer katmış olacak.

Tesisle ilgili daha geniş bilgi almak isteyen üreticileri OSB’deki adreslerine davet eden Saga Üretim ve Tüketim Kooperatifi Başkanı Seyfettin Zengin, ayrıca www.sagatk.com adesinden de üretim ve ürünler hakkında bilgi alınabileceğini duyurdu.

Son Güncelleme: 20.01.2023 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.