Acil ihracat çağrısı

Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir,  soğan ihracatının acilen açılması gerektiğini bildirdi.

31 Ağustos 2023 Perşembe 16:58
Acil ihracat çağrısı

Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir,  soğan ihracatının acilen açılması gerektiğini bildirdi.

Çiftçi Hacı Sevcan ile birlikte soğan tarlasını inceleyen Özdemir, Çorum'da hububat alanında büyük bir rekolte yakalandığını belirterek, bunun Çorum çiftçinin azimli çalışmasının sonucu elde edildiğini söyledi.

Çorum çiftçisinin el emeği ve alın teri peşinde olduğunu vurgulayan Özdemir, şehirde şu anda buğday ve arpanın ardından soğan hasadının başlamak üzere olduğunu hatırlattı.

SOĞANDA EKİM MİKTARLARI HALA BAKANLIĞA BİLDİRİLMEDİ

Soğan üreticilerinin sıkıntılar yaşadığına değinen Özdemir, şöyle dedi: "Soğanın ikinci el alıcılar tarafından tarlalardan 3 ve 4 liradan alınarak depolarına kaldırılmak istendiğini biliyoruz.  Bu böyle olunca da soğan üreticimiz zarar etmektedir. Ancak çiftçimizin yüzünün soğan ihracatının açıldığı zaman güleceğini düşünüyorum. Devletimizden soğan hasadı başlamadan önce acilen ihracatın açılmasını bekliyoruz. Şu ana kadar ihracatın açılmaması arz ve talep  miktarının tespit edilememesinden kaynaklanıyor. Tarım Bakanlığımız arz ve talep miktarlarını illerden alacağı verilere göre tespit edecek. Bu zamana kadar hala tarım il müdürlüklerimiz tarafından ekim miktarları bildirilmedi. Biz Ziraat Odası olarak bakanlığımızdan talep miktarının acilen tespit edilmesini,  kalan miktarlar için de ihracatın açılmasını talep ediyoruz. Aksi durumda zorda kalan soğan üreticisinin bir daha üretim yapmaya yanaşmayacağından dolayı soğan ithalatı yapmak zorunda kalınacaktır.

DEVLET ARPA VE BUĞDAYDA ÇİFTÇİSİNİ EZDİRMEDİ

Devlet arpa ve buğdayda TMO aracılığı ile alım yaparak çiftçiyi birilerine ezdirmedi. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün yetkililere teşekkür ediyoruz. Devletin arpa ve buğdayda olduğu gibi soğan üreticisini zor durumda bırakmayacağına inanıyoruz, ihracatın açılması konusunda çalışma yapıldığı duyumunu aldık.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.