AK Parti'den yeni ekonomi modeli

AK Parti kurmayları, düşük faiz politikası ile yatırımın teşvik edileceği ve denenen yeni modelin 5 ay sonra olumlu sonuç vereceğini düşünüyor.

24 Kasım 2021 Çarşamba 12:57
AK Parti'den yeni ekonomi modeli

Dövizdeki dalgalanmaların ardından muhalefet partileri ve AK Parti'de toplantılar yapıldı. AK Parti kurmayları, düşük faiz politikası ile yatırımın teşvik edileceği ve denenen yeni modelin 5 ay sonra olumlu sonuç vereceğini düşünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşürken, yetkili kurullarını olağanüstü toplantıya çağıran muhalefet partileri arasında görüşme trafiği yürütüldü.

Ankara'yı alarma geçiren döviz kurlarındaki dalgalanmayla ilgili iktidar ve muhalefet kulislerinde farklı değerlendirmeler yapılıyor.

YENİ EKONOMİ MODELİ DENENİYOR

Gün boyu küçük gruplar halinde toplantılarda bir araya gelen AK Parti kurmaylarına göre dövizdeki dalgalanma, Erdoğan'ın açıkladığı "yeni ekonomi modeli"ne yönelik piyasaların verdiği geçici tepki.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pazartesi günkü kabine toplantısında yaptığı "Karşımızdaki bu tablo bizi bir tercihe zorlamıştır. Ya ülkemizde eskiden beri hakim olan anlayışı sürdürerek yatırımdan, üretimden, büyümeden, istihdamdan vazgeçecektik ya da kendi önceliklerimize göre yolumuza devam ederek tarihi bir mücadeleyi göze alacaktık" açıklamasına dikkat çekilerek, "kur baskısına direnilerek", düşük faiz ile yatırımın teşvik edileceği bir ekonomi modelinin denenmesi kararı alındığı vurgulanıyor.

UYGULANAN POLİTİKA OLUMLU SONUÇ VERECEK

Kurdaki dalgalanmanın bir süre sonra belli bir noktada duracağını savunan AK Parti kurmayları, faizin düşük tutulmasıyla yatırımın teşvik edilmesinin hedeflendiği, bunun da üretim ve istihdam olarak ekonomiye yansıyacağını savunuyorlar.

AK Parti kulislerinde, uygulanan politikanın 5-6 ay sonra ekonomiye olumlu yansıyacağı görüşü hakim. Merkez Bankası'nın bu aşamadan sonra faiz yükseltmesinin söz konusu olmayacağı ifade edilirken, olumlu sonuç alınması için dar gelirli kesimleri rahatlatacak adımların da yeni yılla beraber atılacağı beklentisi dile getiriliyor.

YAYGIN BASIN

Son Güncelleme: 25.11.2021 09:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2021-11-24 13:55:20

Dalga geçmeyi bırakın artık. İhracat kilitlendi, fiyat veremiyor ihracatçı çünkü hammadde, enerji gibi şeyler ithalata dayalı. Madenci harici kimsenin ihracatı yerli hammaddeye dayalı değil. Kaldı ki onların iş aletleri petrol ürünleriyle çalışıyor, yani onları bile etkiliyor döviz. 5 ay sonra faydalarını göreceğiz dedikleri şey de Birleşik Arap Emirlikleri'nin yükselen kurla ülkeyi talan etmek sokacakları paranın piyasaya girmesi. Ek olarak aynı Birleşik Arap Emirlikleri sayın bakanımız Soylu'ya göre 15 Temmuz'un finansörüydü. Madem ki barışacaktınız, BAE Yunanistan vb ülkelerle Akdeniz anlaşması yapacakken neden barışmadınız? İyi mi oldu bunların belirlediği Akdeniz haritasına tıkılı kaldık da...

Avatar
Ezilmiş halk 2021-11-24 13:21:35

20 yıldır; 6 ayda bir yeni dönem diye, diye iflahımız söküldü walla!

Avatar
Güven olmazssa , ekonomi düzelmez 2021-11-24 18:53:32

Bu hukumet ve tek adam rejimi gorevde oldugu surece , ekonomi paketi degil, ekonomi kolisi hazirlasaniz hicbirsey degismez. Liyakat yok, guven ortami yok, komsu ulkeler ile dusman olmus bir zihniyetin oldugu bir ortamda ekonomi duzelmez. Artik tamam 20 yildir yonettiniz, etrafinizdaki herkes zengin oldu, bir muslugun basina oturdu. Birakin gidin artik, ulkeye huzur gelsin.

Avatar
İnanmıyorum 2021-11-24 21:27:48

Bu iktidar iktidarda kaldığı müddetçe ekonomi ve demokrasinin düzeleceğini düşünemiyorum

Avatar
Çorumlu çavuş 2021-11-25 02:27:26

Ekonomide yeni model şart hatta şap şart...CHP yirmi yıldır ekonomiyi yanlış yönetti. Şimdi AKP altı ay içinde düzeltecek. ŞAka gibi adamlar yahu...Ne yeni modeli ne ekonomisi kardeşim. Tok açın halinden anlamıyor. Hırsızlıkla zengin olanların malına el konulsun.

Avatar
Çorumlu 2021-11-25 21:10:53

İnsanın aklıyla dalgamı geçiyorsunuz yeni ekonomi modeliymiş haa haa güzel ülkem peşkeş çekiliyor,iktidar önce...sora dönüp yiyor. Deneme yanılmayla ülke yönetilmez...

Avatar
Sertan 2021-11-26 12:36:33

Adam baştan söylemiş di ver yetkiyi uçururum demişti verdik yetkiyi uçuyoruz????

banner165