Arasta'nın proje ihalesi yakında

Çöplük Çarşısı'ndaki Arasta'nın sağlıklaştırma projesinde ilk defa tarih verildi. Ayrıca proje ihalesinin de yakında çıkacağı bildirildi

10 Eylül 2018 Pazartesi 14:50

MUSTAFA DEMİRER

Çorum Çöplük Çarşısı’nın restorasyon proje ihalesi yakında çıkıyor. Arasta’nın sağlıklaştırma projesi kapsamında 25 Eylül’de işyerlerinde teknik heyet tarafından ölçümlendirme yapılacak.

Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ Çöplük Çarşısı’nda Arasta esnafı ile bir araya geldi. Ayakkabıcılar Odası’nın hemen altındaki kıraathanede gerçekleşen istişare toplantısında Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, ÇESOB Başkanı Recep Gür, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, projenin alt yapısının hazırlanmasında esnafla görüşerek rapor hazırlayan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç da hazır bulundu.

DİKİCİLER ARASTASI DA RESTORE EDİLECEK

Vali Necmeddin Kılıç konuşmasında, “Çorum’da çok güzel işler oldu. Diğer illeri imrendirecek yatırımlar, hizmetler yapılıyor. Ancak üretimle ilgili açılım yapmak lazım. Ayrıca şehircilik anlamında ilimizin kentsel dönüşümde de ileri seviyeye taşıyacak turizme ve esnafı destekleyecek proje Arasta projesidir. Bu tip arastalar büyük şehirlerde var ama Anadolu’da çok az. Ciddi bir tarihsel potansiyele sahip. Arasta AVM’lerin tarihsel karşılığı. Arastanın restorasyonu esnafa, tüketicilere, turizme, kente büyük katkıdır. Esnafımızın da desteği şarttır. OKA’dan alacağımız destekle esnafın yükünü azaltmaya çalışacağız. Arastayı aslına uygun restore etmek amacımızdır. Sonuçla esnafımızın ticari hacmi artacak. Proje hayata geçinceye kadar esnafımızla görüşeceğiz. Hayal ettiğimiz neticeye ulaştığımızda Çorum daha üst sıralara gelecektir. Arasta projesinin ciddi maliyeti var. Bu arastadan sonra Dikiciler Arastası projesi gündeme gelecek.” dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül de “Arasta sağlıklaştırma projesi için Konya ve Bursa örnekleri incelendi. Turgut Özal’da restorasyon projesi ile ilgili esnafa sunum yaptık. Ciddi bir çalışma. Arastanın yanı sıra dünyanın en küçük çarşısı olarak bilinen Dikiciler Arastası restore edilecek. Buralara gelenler hem gezecekler hem alışveriş yapacaklar. Arasta projesi bitince ticari yoğunluk artacak. 25 Eylülde rölöve konusunda teknik elemanlar Arasta’ya gelerek işyerlerinde ölçümlendirme yapacaklar.” diye konuştu.

Edinilen bilgiye göre, Arasta’da 550 tapuya karşılık 30 dükkân bulunuyor.

Toplantı devam ediyor. Katılımcılar esnafın sorularını cevaplandırıyor.

Son Güncelleme: 10.09.2018 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adsız 2018-09-10 15:10:35

Fi tarihinde Önceki belediye başkanı Turan Atlamaz bey de.yerel seçimlere bir yıl kala arastanın kentsel dönüşümü projesini hazırlıksız bir şekilde gündeme getirdi. Bir yıl kentsel dönüşüm projesi ile yattık, kalktık. Sonuç malum.Seçimlere yine yedi ay var. inşAllah tarih tekerrürden ibaret olmaz...Olumlu ve bilgilendirici her çalışmayı takdir ederiz...yeter ki popülist politikalarla vatandaş oyalanmasın...