Aşağı Sanayi'de tahliye ve yıkım

Çorum Belediyesi Aşağı Sanayi'de tahliye işlemleri tamamlanan işyerlerini yıkıyor.

05 Kasım 2020 Perşembe 20:48
Aşağı Sanayi'de tahliye ve yıkım

Şehrin birçok yerinde alt ve üstyapı çalışmalarını sürdüren Çorum Belediyesi’nin şehrin çehresini değiştirecek projelerden biri olan Aşağı Sanayi’nin Sanayi Sitesi’ne taşınması noktasındaki faaliyetlerine devam ettiği bildirildi. 
Aşağı Sanayi’nin Çorum Sanayi Sitesi’ne taşınması noktasında kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çorum Belediyesi, tahliye işlemlerinin gerçekleştiği dükkanlarda yıkım işlemlerine devam edildiğini ifade etti.
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Aşağı Sanayinin sanayi olma vasfını çoktan kaybettiğini, şehrin girişinde harabe bir görüntüye sebep olduğunu söyledi. Başkan Aşgın, "Vasfını kaybeden Aşağı Sanayi’nin şehrin girişi olması açısından önemli bir yer. Hemen arkasında Millet Bahçesi ve seçim dönemi taahhütlerimizden biri olan ve yapımına devam ettiğimiz Çoruminia bulunuyor. Buranın şehrin vizyonunu yansıtacak ve arka tarafında kalan Çoruminia ve Millet Bahçesi ile bütünleşecek bir yer olması gerek diye düşünüyoruz. Bu bölgeyi Çorum’a yakışan, şehrimize gelen misafirleri karşılayabilecek kadar güzel bir görünüme kavuşturacağız." dedi. 
SANAYİ SİTESİ ÖRNEK OLACAK
Aşağı Sanayi’nin tamamen kaldırılmasıyla birlikte Sanayi Sitesi’nin örnek alınacak bir sanayi haline geleceğini belirten Aşgın, bu anlamda belediye olarak sanayi esnafıyla el ele çalışmalara devam ettiklerini vurguladı. Aşgın, "Çorum Sanayi Sitesinin gelişimi açısından özellikle ulaşım konusunda büyük çaba harcadık. Sanayi sitemize 3 adet devasa bağlantı yolu yaptık. Bu yeni yollarla sanayi sitesine ulaşımı son derece kolay hale getirdik. Seçim döneminde 1 yol için söz vermiştik; bugün 3 yol birden açtık. Ulaşımın kolaylaşmasıyla birlikte hemşehrilerimiz burayı daha fazla tercih etmeye başladı. Bunun yanı sıra esnafımızın en büyük taleplerinden biri de bu bölgeye bir itfaiye merkezi kurulmasıydı. Bu talebi de geri çevirmedik ve Sanayi İtfaiye Müfrezemizi geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdik."

Son Güncelleme: 05.11.2020 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2020-11-05 20:58:14

Aşağı sanayide kalanların yukarı sanayide çoğunun dükkanı var bir o kadar da boş dükkanlar gitmiyorlar son dakikaya kadar.sehir girişindeki pis görüntünün kalkması lazım.

Avatar
Muhammed 2020-11-06 12:31:13

Aşağı sanayi modernize edilseydi keşke.Cadde ve sokak asfaltlamaları ve dükkanlar daha derli toplu olsaydı kanımca daha iyi olurdu.Ben ne sanayici ne esnaf nede yönetici kesimdenim . Halktan bir çorum evladıyım. Alışkın olduğum sanayinin uzağa gitmesini yadırgadım biraz.Büyükşehirmiş havası verilmeye çalışılan memleketimin ne ağır ne de hafif raylı ulaşımı var yollar malum havalimanı zaten mechul...

Avatar
Kenen 2020-11-05 21:10:07

Belediye jncülüğande çevreç düzenlemesi mevcut tarihi evlerimize senzer görüntüye sahip binalar yapılmalı ( örnekleri konyada vür) İskilipde bululunan çaylar gibi kanallar yapıp kondollar içinde gezdirelim konut üretilr. hayaller gerçek olsun.

Avatar
Misafir 2020-11-06 09:04:44

Evet Aşağı sanayini vasfını kaybetti temizlenmesi lazım Birde traktörcüler sanayi bakırcılar sanayi var vasfını kaybeden hele hele bir telefoncular sitesi var eski İTFAİYE nin olduğu yer vatandaşlarımız oraya kafasına göre dükkan yapmaya başladı 2 tane dükkan yapıldı bile zapıta ya rüşvet yiyor yada görmezlikten geliyor. saygılarımla

Avatar
Ulukan 2020-11-06 10:32:21

Çorum'da güzel şeyler olmaya devam ediyor. Memleketimiz güzelleşiyor.

Avatar
Binevler 2020-11-06 11:04:30

Çok gec kalinmis bir durum