ASO rehberliğinde teknik gezi

TSO yönetimi Ankara Sanayi Odası Başkanlığı’nın rehberliğinde bazı tesislere bir dizi teknik ziyaretlerde bulundu.

21 Mart 2019 Perşembe 19:05
ASO rehberliğinde teknik gezi

TSO yönetimi Ankara Sanayi Odası Başkanlığı’nın rehberliğinde bazı tesislere bir dizi teknik ziyaretlerde bulundu.

Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Sarıaslan,  OKA İl Koordinatörü Özgür Özden Yalçın, ÇOSİAD Başkanı Hayri Şamlı, işadamları Turgut Taç ve Cemil Gazel ile birlikte nitelikli ve ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere ülkemizdeki klasik meslek lisesi eğitiminin ötesine geçmek, sanayi 4.0 kavramının farkında olan bilim insanları ve mühendislerini yetiştirmek amacıyla 2012 yılında Ankara Sanayi Odası ve ASO 1. OSB’nin desteğiyle kurulan ASO Teknik Koleji, ASO Sürekli Eğitim Merkezi (ASOSEM), Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi-Model Fabrikası ve  Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret  etti.

ASO Başkanı M.Nurettin Özdebir ve ASO 1. OSB Başkanı Niyazi Akdaş ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarete, ASO Başkan Vekili Mete Çağlayan, ASO 1.OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek, ASO 1.OSB Bölge Müdürü Cüneyt Çalık ve Bölgede yer alan eğitim merkezlerinin idarecileri katıldı.

ASO Yönetim Kurulu Başkanı M. Nurettin Özdebir, ASO Teknik Koleji  ile ilgili olarak, sanayi kuruluşlarının insan kaynağını karşılayacak iyi bir akademik öğretim, iyi bir mesleki beceri eğitimi, iyi bir yabancı dil öğretimi ve geliştirilmiş kişilik kazandırmayı amaçlayan  eğitim sistemi uyguladıklarını ifade ederek, okullarında ve merkezlerinde  verilen eğitimler hakkında bilgiler verdi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da, ASO 1.OSB’de yer alan eğitim merkezlerinin Türkiye'ye rol model olduğunu, elde edilen tecrübelerden  faydalanmak istediklerini  belirterek, gerek Türkiye'nin nitelikli iş gücü sorununa çözüm bulmak açısından gerekse yalın üretim ile verimliliği arttırma açısından düşünülmüş eğitim merkezlerinin  iyi kurgulanmış modeller olduğunu  belirtti.

Program, ASO Teknik Koleji, ASOSEM ve Model Fabrika’nın derslik, atölye ve uygulama alanlarının gezilmesiyle sona erdi.

Son Güncelleme: 21.03.2019 19:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.