Bakan canlı yayında kutladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, TKDK destekli işletmeyi kutladı

31 Ocak 2018 Çarşamba 09:08
Bakan canlı yayında kutladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Kırsal Kalkınma Buluşmaları IPARD II 3. Çağrı İlanı Tanıtım Programı düzenlendi.

Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesi’nde gerçekleştirilen programa TKDK’nın  Çorum’dan faydalanıcısı Beyhan Et Süt Ltd. Şti. adına yetkilisi Nilgün Kantar canlı yayın konuğu olarak katılarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüştü.

Bakan Fakıbaba, yatırımından dolayı kutladığı Nilgün Kantar’a bundan sonra da kendilerini destekleyeceklerini ve hep yanlarında olacakları mesajını verdi. TKDK faydalanıcısı Kantar’da TKDK desteği ile bu günlere gelindiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği mezunu Nilgün Kantar tarafından yönetilen şirket, IPARD I dönemi 15. Çağrısında 2 milyon 950 bin TL yatırım tutarlı projesiyle 1 milyon 800 bin TL hibe aldı. 2016 yılı Aralık ayı sonunda tamamlanan yatırım ile 120 sağmal büyükbaş kapasiteli olarak planlanan işletme, Almanya’dan 84 baş Simental ırkı gebe düve ithal ederek faaliyetine başladı. Doğumlarla birlikte hayvan varlığı 140’a ulaşan işletmede, bugün itibariyle 1.500 litreye yakın süt üretiliyor. Hastalıktan Ari İşletme Sertifikasına da sahip olan işletmede, hijyen kuralları ve koruyucu hekimlik uygulamaları sıkı bir şekilde uygulanıyor.

Son Güncelleme: 31.01.2018 21:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.