Bu mesaj üniversitelere

Sabah Gazetesi Yazarı Dilek Güngör, sanayi ve üretimde kalifiye ihtiyacına dikkat çekti, üniversitelere mesaj verdi.

26 Mayıs 2022 Perşembe 16:19
Bu mesaj üniversitelere

Sabah Gazetesi Yazarı Dilek Güngör, ‘Sanayicinin Feryadı’ başlıklı köşesinde hem enflasyon, işsizlik, döviz kuru yükselişi ve dar gelirlinin yaşadığı sorunlara, hem de madalyonun diğer yüzüne dikkat çekti.

Göngör’e göre; sanayici ve üreten kesiminde işler tıkırında. Pandemi sonrası Türkiye’nin ürünlerine ciddi rağbet var. Fabrikaların bir çoğu artan talebe yetişemez durumda. Kapasiteyi artırmanın, yeni yatırımın yollarını arıyorlar. Tam da bu sırada karşılarına çok önemli bir problem çıkıyor. Kalifiye eleman ihtiyacı. Üniversite mezunu bir çok genç daha esnek olan masa başı çalışmayı tercih ediyor.

Sabah yazarı bu fotoğrafı yorumlayarak çözüm önerisini şu sözlerle özetliyor:" …Hükümet-sanayici-akademisyenler bir araya gelip acil eylem planı belirlemeli... Çocuklarını mesleki eğitime gönderecek ailelere destek mi verilecek, öğrencilere okul ve çalışma hayatında avantajlar mı sağlanacak, meslek lisesi tercih eden erkek öğrencilere askerlik muafiyeti mi getirilecek, bir an önce harekete geçilmeli...Yoksa o hep Avrupa'ya karşı övündüğümüz genç nüfus avantajı çöp olacak."
Yazının tamamını linkten okuyabilirsiniz…https://www.sabah.com.tr/yazarlar/dilek-gungor/2022/05/25/sanayicinin-feryadi

Son Güncelleme: 29.05.2022 23:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2022-05-27 14:02:11

şimdiki gençlik daha fazla aşk istiyor günah şehirleri istiyor gözleri çalışarak para kazanmakta değil kısa yoldan zengin olmakta...

Avatar
Ünşversite 2022-05-28 10:54:10

Mustafa bey, sizin dert ettiğiniz kadar üniversiteyi dert edinen varmı merak ediyorum. Halbuki üniversite Çorum’un lokomotifi. Öncelikler farklı muhtemelen.

banner165