Çatıda elektrik üretiyor

Çorum'un Mecitözü ilçesi Karacuma Köyü’nden yatırımcı Nezegül Güleç, çatıya kurduğu sistemle ürettiği elektriği satıyor.

19 Ocak 2021 Salı 11:25
Çatıda elektrik üretiyor

TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, Mecitözü Kaymakamı Murat Yayabaşı ile birlikte 100 milyon lira hibe ödemesi sınırının aşılmasında katkısı olan Mecitözü’nün Karacuma Köyü’nden yatırımcı Nezegül Güleç’i işletmesinde ziyaret ederek teşekkür plaketi verdi.

Proje konusu ve verilen destek hakkında bilgi veren Yalvaçer, şöyle konuştu: “TKDK olarak destek verdiğimiz sektörlerde, hem istihdama katkı sağlıyor, hem de yeni yatırımlar için girişimcilere destek oluyoruz. Yaptıkları yatırımlarla ilimize IPARD desteğinin ulaşmasına katkı sağlayan yatırımcılarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Destek verdiğimiz sektörlere yönelik olarak ‘benim bir projem var’ diyen herkesi İl Koordinatörlüğümüze bekliyoruz. Bu kapsamda sembolik de olsa 100 milyon lira hibe ödemesi tutarını geçmemize vesile olan yatırımcımız Nezegül Güleç’i ziyaret ettik. Köyünde 141 bin lira tutarındaki yatırımına 77 bin lira hibe ödemesi alarak ahırının çatısı üzerine 25 kilovatlık yenilenebilir enerji tesisi kuran Güleç, yılda 45 bin kilovat elektrik enerjisi üretecek. Ürettiği elektriği devlet garantisi altında dağıtım şirketine satacak. Bu yenilenebilir enerji yatırımıyla ahırının çatı yüzeyini değerlendiren yatırımcımız, olağan faaliyetleri dışında düzenli ve sürekli bir gelire kavuşmuş oldu. Kırsalda yaşayan herkes, mevcut binalarının uygun çatı yüzeylerine dağıtım şirketinden alınması gereken bağlantı anlaşmasını alabildikleri takdirde böyle bir yatırımı yapabilmektedir.”
Mecitözü Kaymakamı Murat Yayabaş ise kırsalda yaşayan vatandaşlara örnek olacak böylesi güzel ve sürekli gelir getirecek bir yatırımı gerçekleştiren yatırımcıya teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Yatırımcı Nazegül Güleç de, TKDK’nın üretimi teşvik etmek yolunda kabul edilebilir bir projesi olan herkese destek olduğunu vurguladı. Kadınlara ve gençlere proje seçiminde ve bazı sektörlerde hibe oranlarında pozitif ayrımcılık uygulandığını aktaran Güleç, “Projemizi hazırlarken ve uygularken hiç ummadığımız bir ilgi ve alaka gördük. Çorum’da 100 milyon liralık hibe ödemesi rakamının benim projeme yapılan ödemeyle geçilmiş olmasından da ayrıca mutlu oldum. Bu nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Bilindiği üzere Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyetinin eş finansmanı ile uygulanan IPARD Programından, Çorum’a bugüne kadar 115,7 milyon lira destek sağlamıştı.


 

Son Güncelleme: 19.01.2021 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem 2021-01-19 13:22:40

Karacuma diye köy ismi mi olur? Niye değiştirilmemiş.

Avatar
Haydar yüce 2021-01-20 19:52:22

Umarım benzer yatırımcılar coğalır. Bu tür insanlara her konuda ihtiyaç var. Tarım, hayvancılık seracılık ve önrmisi kooperatif çilik. Yolunuz acık olsun. (küyün ismi süper ????????)

Avatar
MUSA KILIÇ KUYULU KAVAKLI KÖYÜ sınırları 2021-01-21 19:50:50

TEPRIKLER KUTLUYRUM SIZLERI

banner165