Ceylan'dan hobi bahçesi uyarısı

AK Parti Milletvekili Ceylan, hobi bahçeleri ile ilgili yaptığı açıklamada ağır ceza uyarısında bulundu

08 Eylül 2020 Salı 18:13
Ceylan'dan hobi bahçesi uyarısı

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, hobi bahçeleri ile ilgili açıklamada bulunarak, tarım arazilerine konut yapanlara çok ağır cezalar verileceğini söyledi.

Hobi bahçeleri ile ilgili kamuoyunda bilgi karmaşasının bulunduğuna dikkat çeken AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, bununla ilgili kanun hazırlandığını hatırlatarak, tarımsal arazilere bir tane çivi çaktırmayacaklarının altını çizdi.

Tarım arazilerine konut yapanlara ağır cezalar uygulanacağını dile getiren Ceylan, “Konut yapanlar bir ay içerisinde yıkarsa ceza almayacak. Eğer yıkılmazsa 4 kat ceza verilecek. Yine yıkmazsa belediye veya İl Özel İdaresi sorumlu tutulacak. Yıkım süreciyle birlikte cezaların toplamı hobi bahçesi yapan vatandaştan tahsil edilecek. Sert cezalar geliyor. Bu döneme yetişmedi. Önümüzdeki dönemde bu uygulanacak. Vatandaşlar hobi bahçesi olarak adlandırılan tarım arazilerinden yer almasınlar. Bundan sonra hiçbir şey yapamazlar” şeklinde konuştu.

Pandemi döneminde gıdanın önemi ortaya çıktığına da işaret eden Milletvekili Ceylan, “Gıdasız susuz yaşayabilir miyiz? Gıda çok önemli. Gelecek nesle, geleceğimiz olan yavrularımızın geleceği için tarım arazilerini korumamız gerekiyor. Belki ilerde ülkeler birbirine gıda ithalatı yapmayacağı döneme gelecek. Çünkü bu salgının sonunda ne olacağını bilmiyoruz. Kanun hazır şekilde yeni dönemde meclise gelecek. Kanunda esneklik yok” ifadelerini kullandı.

İHA
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
garip 2020-09-08 22:59:43

yine garibanlara yüklendin. çorum barajı kenarındaki villa tipi yapılar var. baraj havzasında diye yıkım kararı alınmiş.fakat zengin olduklarından kara uygulanmıyor. zenginlerin yerlerinin kenarından bile geçemezsiniz.

Misafir Avatar
Haberci 2020-09-09 13:08:26 @garip

Hobi bahçesi işi yapanlar köşenin köşesini döndüler.Şimdi son alıcıya çivi çaktırmam derseniz,son alıcı da dün parselleyip satış yapılırken neredeydiniz sorusunu sorar.Siyasetin zor dönemecinde % 50+1 zor olur.Zaten zor olacak.Benden söylemesi.İyi partiye bir vekil çıkarma şansı verirsiniz.Ben gördüğümü yazarım.

Beğenmedim! (7)
Avatar
Bahceler 2020-09-08 20:16:06

Reisimiz Ekim ayina ertelediki
Gozden gecirin revize edin.
Pandemi doneminde bahceler vatandaşın stres attigi toprakla bulustugu yerler oldu.

Organik Sebze meyve uretimi yapilan bahceler oldu.

Avatar
Tolga 2020-09-08 20:03:59

Hobikondu.

Avatar
Talat 2020-09-08 22:35:37

Garibana hep böyle. Apartmana hapis oluyoruz. Çoluk çocuk nefes alacak yerimiz yok. Nefes alacak yerimiz yok. Bağlar çok pahalı. Alma imkanımız yok. Zengine bişey yok. Oy garibanda ama bunu da unutmamak gerek. Bu hobi bahçelerine ev yaparken devlet bizi görmedi mi? İmar barışında bulunanlar kurtuldu. Bizim durumumuz ne olacak

Avatar
Xyz 2020-09-08 19:06:49

Buharaevlere ne demeli hastanenin yerine ne demeli

Avatar
Serdar 2020-09-08 21:22:18

Parsellenirken aklı nerdeymis çerkez oğlunun buna müsade edin ruhsat verin,sonra yıkacak yok yaaa.

Avatar
Mehmet 2020-09-08 23:07:16

Hobi bahçeleri yapanlar zaten yapıların yıkılmasını göze alarak yaptılar imar barışından sonra bu tür yapılara kesinlikle izin verilmemeli yoksa tarlasını tel örgüyle çeviren hobi bahçesi yapıyor buna yasak gelmesi gerekli

Avatar
Corumlu 2020-09-08 19:54:51

Hobi bahçeleri büyük rant kapısına dönüştü tarım arazileri bitti gıda pahalandı hayvancılık için meralar kalmadi denetimler artmalı ruhsatsız tarım arazilerine yapılan yapıların hemen yıkılmasi lazım