Cezayir’e lavanta sattılar

Alaca’da geçtiğimiz yıl ilk kez ekimi yapılan Lavanta’nın hasadı yapıldı, Cezayir'e bile satışı yapıldı.

26 Temmuz 2019 Cuma 12:32
Cezayir’e lavanta sattılar

Alaca’da geçtiğimiz yıl ilk kez ekimi yapılan Lavanta’nın hasadı yapıldı.

Verimli arazilere uyum sağlayan Lavanta bitkisi, üreticiler için gelir kapısı olmaya başlıyor. Sosyal medyada yapılan paylaşımda, bir çok alanda kullanılan lavantanın Cezayir’e satışının bile yapıldığı belirtildi. Alaca’nın önümüzdeki yıllarda tıbbi ve aromatik bitkilerin merkezi olacak olması hedefleniyor.

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı’nın verdiği bilgiye göre, Alaca’ya bağlı Eskiyapar ve Kıcılı köylerinde denemesi yapılan lavantanın ekim ve hasadı gerçekleştirildi. Lavanta bitkisi de arıcılık, ilaç sanayi, kozmetik ve gıda sanayisinde kullanılıyor.

Üreticiler dönümden 1000-1500 kilogram aralığında çiçek alıyor. Bir dönümden yaklaşık olarak 1000-1200 TL aralığında gelir elde ediyor. Lavanta önümüzdeki yıllarda Alaca için alternatif gelir kapısı olacak.

Son Güncelleme: 27.07.2019 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.