Çok sert tepki gösterdi

Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal'dan bir yazıya çok sert tepki

06 Şubat 2019 Çarşamba 16:44
Çok sert tepki gösterdi

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, yerel bir gazetede  yayımlanan ve  tuğla ve kiremit sektörüne dair gerçek dışı yorumlarda bulunduğunu belirttiği dernek başkanına sert tepki gösterdi.

İşte Başaranhıncal’ın o açıklaması; “6 Şubat 2019 tarihli  bir yerel gazetede, İlimizin  en önemli sektörlerinin  başında gelen  ve  tabir yerinde ise,  imalat ve sanayileşme  süreçlerinin  en önemli yapı taşlarından biri durumunda  bulunan  tuğla  ve kiremit  malzemesi için; gerçeklerden uzak, yaşadığı  şehrin  imalat  sanayisi değerlerini  ve gerçeklerini  bilmeyen ve  yapı malzemeleri   hususunda   ne kadar  bilgi sahibi olduğu  şüpheli  olan Çorum Mucitler Derneği  Başkanı sıfatı ile  bir yazı kaleme  alınmıştır.

İlimizde 100 yıllık bir  geçmişi olan  ve  binlerce çalışana  istihdam sağlayan bu sektör,  oluşturduğu  ortaklık yapıları ile  kentimizde  hem bu sektörde hem de  başta makine sektörü olmak üzere  farklı sektörlerde  imalat sanayisinin gelişmesine  en önemli etki ve katkıyı   sağlamıştır. İlimizdeki tuğla kiremit sektörü,  Ülkemizin   tuğla ihtiyacının %10’u  ve kiremit ihtiyacının da  %30’nu  karşılamaktadır. Bu  İstihdam ve üretim kapasitesinin  yanında, diğer  sanayi kollarına ve meslek gruplarına da  iş olanağı sağlamaktadır. Sektörde çalışanlarla birlikte direk ve dolaylı olarak etkileşim içinde olduğu  diğer  meslek kolları da  dikkate alındığında on binlerce kişi geçim sağlamakta ve ekmek  yemektedir.

Yaşadığı şehrin imalat sanayi değerlerine  uzak olduğu anlaşılan  ve  yazısında  konu olan  ürünlerle ilgili  teknik  bilgi  ve yasal zorunluluklardan  bihaber olduğu  anlaşılan ve   kamuoyunu  yanlış ve eksik bilgilendiren  bu  zatın, gerçekleri   öğrenmesi için bazı  hatırlatmalarda  bulunmak  ihtiyacı  doğmuştur.

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği, TSE  Standartları, AB Direktifleri  yapı malzemelerinin üretimi ve kullanımı   hususunda  kuralları  net bir şekilde ortaya  koymuştur. Tuğla, ses yalıtkanlığı ve nem  izolasyonu , ısıl iletkenlik değerleri, deprem yüklerine karşı  mukavemeti ile ana parametreler de en iyi performansı  sağlayan  TSE ve CE  belgeli bir üründür. Çorum Mucitler Derneği  Başkanı sıfatı ile yazı yazan  bu kişinin    teknik olarak  bu bilgilere vakıf olmadığı anlaşılmakta, insan sağlığı ve güvenliği açısından kendini ispatlamış  tuğla içinde sadece  boşluk dolduran bir ürün olarak  bahsetmesini de  cehaletin  vuku  bulması olarak görüyoruz.

Köpük beton ürünü ve tüm yapı malzemelerinin merdiven altı veya belgesiz ve onaysız olarak üretilemeyeceğini ve teknik şartları sağlamayan ürünlerin kullanımının yapı güvenliği ve insan sağlığını tehdit edebileceğini bilmeyen bu kişinin bir sıfat altında kaleme aldığı yazının gerçeklerden uzak olduğu bilinmelidir. Çorum İlimizin bugün ekonomik konumunu oluşturan sektöre yönelik olumsuz beyanlarda bulunurken Çorum’un ekmeğini yiyor olmasının helalini ve haramını vicdanına bırakıyor, piyasayı açıklamaları ile yanlış yönlendiren ve bilgilendiren dernek başkanı hakkında yasal yollara da başvurulacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Son Güncelleme: 07.02.2019 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 2019-02-06 17:51:06

Sizin tekelinizden kardeşim bu işler. kiretmite tuğlada zamanla teknolojiye yenik düşemez mi. Neyin kafasını yaşıyorsun sen.

Avatar
Hasan Koç 2019-02-06 18:42:33

Yazılan iki yazıyı da okudum TSO nun başında ki birine bu kadar tepki vernesini yakıştıramadım. Sanayinin başındaki birinin yeniliklere açık olmaması düşündürücü

Avatar
Ahmet 2019-02-06 20:16:28

Hakimiyet'de yazan makaleyi okudum anladığım kadarıyla siz işin ticari boyutun'dasınız anlaşılan. lütfen biraz kafanızı kaldırın dünyada neler oluyor neler bitiyor bir araştırın geliştirin bir 50 yıl bu işi yapabileceğinizi düşünmüyorum çocuklarımıza bırakabileceğiniz bir geleceğimiz olsun. Leblebi ile övünen bir şehir olmak çıkmamız gerekiyor.

Avatar
Alacalı 2019-02-06 19:57:44

Çetin bey yukardaki yazıda belirtiğiniz gibi " yaşadığı şehrin imalat ve sanayiisine uzak" demişsiniz. Siz lütfen siyaset ve atama işlerinden bi zahmet uzak durun ve şehri dizayn etmeyi bırakın artık. sanayiicinin sorunlarına eğilin mucitler derneği başkanı haklı teknolojiye yenik düşüyorsunuz.AR-GE den BİHABERSİNİZ

Avatar
Esas Çorumlu sahtesinden değil 2019-02-07 01:07:49

Çetin bey Çorum’un önünde takozdur, zamanında Çorum’a havaalanı akıllı yatırım olmaz diye demeç verdi, akıllı yatırım 80 binlik Yozgat’a gitti...

Avatar
Mucitler rumuzlu şahsa cevabdır 2019-02-06 22:23:20

Burada malzeme volkanik dir üretilir üretilmez değil . Yukarda ki yorumlar bir kurumun başında ki adamın MATBAA İSTEMEZÜK tavrına isyandır.

Avatar
çeto 2019-02-07 11:07:13

çetin bey hala 1970'lerin kafasını yaşıyor.değişen ve gelişen inşaat teknolojilerini yakından takip edip kendilerini yenilemek yerine sağa sola saldırıyor.protokol başkanlığı yapacağına oturup yeni projeler üretsin.

Avatar
Yusuf 2019-02-07 11:14:48

Millete sahte gülücükler dağıtarak,sempatik görünmeye çalışarak,ağır abi rolleri takınarak olmuyor bu işler çetin efendi.şehre katkıda bulunacak projeler üret.