Çorum da listeye girdi

Son iki yıldır ihracat rakamlarındaki artışla ülke ve bölgede kayıtlara geçen Çorum, Türkiye'de milyar doların üzerinde ihracat yapan iller 19. il oldu

13 Şubat 2020 Perşembe 06:59
Çorum da listeye girdi

Son iki yıldır ihracat rakamlarındaki artışla ülke ve bölgede kayıtlara geçen Çorum, Türkiye'de milyar doların üzerinde ihracat yapan iller arasına dahil oldu.

Türkiye'nin geçen yıl toplam 171,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirirken, 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan illere Trabzon ve Çorum da eklendi.

TÜİK verilerine göre, milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren il sayısı 2018'de 17 iken, Trabzon ile Çorum'un da eklenmesiyle 2019'da 19'a yükseldi. Çorum, milyar doların üzerinde ihracat yapan 19.’uncu il oldu.

Geçen yıl dış satımını 50 il artırırken, Çorum 1,5 milyar dolar ile ihracatını yüzde 108’lik oranla en fazla artıran iller arasına girmişti. Söz konusu dönemde 800 milyon dolarlık ihracatla  değer bazında da derece yapmıştı.

Son Güncelleme: 13.02.2020 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.