Çorum kilitlerinin açılacağı günü bekliyor

Çorum'un mevcut hali Samsun'u özendiredursun Çorum kilitlerinin açılacağı günü bekliyor

18 Ekim 2021 Pazartesi 22:57
Çorum kilitlerinin açılacağı günü bekliyor

MUSTAFA DEMİRER

Samsun’un tecrübeli gazetecisi Hedef Halk Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar, son yazısında şehirde sanayileşmenin yetersizliği nedeniyle iş göçü, istihdam sorunu ve işsizliğin artması, gençlerin umutlarını başka şehirlerde araması, emekli şehri olması ve yaşanılabilir kentler arasında sürekli gerilemesine dikkat çekerek, bir kez daha “Mesela bir Çorum olamadık’ dedi.

Cabbar’ın, büyük şehir statüsündeki Samsun’un bir milyonu aşan nüfusu, havaalanı, demiryolu ve liman alt yapısı, serbest bölge konumu, üniversite ve spor kenti ile bölge müdürlüklerinin merkezi olması gibi bir çok avantajı olmasına rağmen, sanayileşmede yeterli ivmeyi kazanamadığından dertlenerek Çorum’u örnek göstermesi, ilk etapta gurur verici elbette.

Çorum’a dönüp baktığımızda ise, kentin sanayileşmedeki başarısı geçmişten bugüne kendi ölçeğindeki illerin yanı sıra bazı büyük şehirleri imrendirecek cinsten. Ancak Çorumlu’nun ekseriyeti Samsunlu gazeteci büyüğümüzle aynı fikirde değil.

Nedeni üzerinde çok kafa yormaya gerek yok. Çorum’da sanayiciler üretimde, ihracatta başarılı olmalarına rağmen yetersiz alt yapı yüzünden rekabet güçlerini kaybediyor.

Samsun’da var olan avantajlardan (demiryolu, havaalanı ve liman, serbest bölge vs.) bir kaçına sahip olabilse, Çorum katlanarak büyüyecek, ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlayacak.

Denklem basit, ya çözüm? Çözümü üzerine çok yazdık, çizdik. Ama işte sonuç ortada. Çorum mevcut alt yapıyı haketmiyor. Hak etmediği daha birçok şey var. Umutla ve heyecanla Çorum’un kilitlerinin açılacağı günü bekliyoruz.  
 

Son Güncelleme: 21.10.2021 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
King Kong 2021-10-19 10:08:53

Hastanedeki işçi alımına ya da muhtelif herhangi bir kuruma kendi adamlarını haksız şekilde yerleştirme uğraşı varken demiryolu meselesiyle ,havaalanı konusuyla kim ilgilenecekti . Yılları böyle geçirdiler, büyüme rakamlarının iyi olduğu, ihracatın çok avantajlı olduğu güzelim yılları boş boş geçirdi milletvekillerimiz. Yukarıda saydığım işlerle ilgilendiler, bir daha seçilemeyeceklerini anladıklarında ve halkın tepkisini hissettiklerinden beri yarım ağızla havaalanı-demiryolu demeye başladılar.

Misafir Avatar
İŞCİ 2021-10-19 13:10:27 @King Kong

Hastane işcileri 2 yıldır rahatsız.Sorunlarını dinleyecek, çözecek ,muhatap bulamıyorlar.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Adil 2021-10-18 23:24:51

Bizde bu siyasetçiler varken dahaa çook yazar çizersiniz havaalanı demiryolu bizim neyimize yakıştıran mı var ki çorumlu ya güzellikleri

Avatar
Çorum'lu 2021-10-19 07:06:10

KURBAN OLDUĞUM ALLAHIM ADALETİNE SIĞINIYORUZ. YÜCE RABBİMİN ADALETİ ER YADA GEÇ TECELLİ EDECEKTİR. ÇORUM VE ÇORUMLULARIN HAK ETTİKLERİNİ VERECEKTİR. BU HÜKÜMETTEN BİR ŞEY BEKLEMEYİN. HÜKÜMETİN İÇERİSİNDE ÇORUM DÜŞMANLARI ÇOK FAZLA, ÇORUMA GELDİKLERİNDE ÇORUM VE ÇORUMLULARLA ALAY EDİYORLAR, DALGA GEÇİYORLAR. VU HÜKÜMETİN ÇORUMA ZARATI OLUR, FAYDASI OLMAZ.

Avatar
Kenan 2021-10-19 08:44:43

Çorum da sanki ÇUKUR var tüm olamazlar etrafımızdan dolamıyor. Y H T asıl Çorumdan geçmeli dümdüz arazi maliyet beş altı katına çıkacak yapılıyor gerçi açılamadı neden arazi yapısı ver Çoruma güzergah verğile7 hakça bölmüşsün.
Havalimani desen gere öyle YOL Ankara yolu kaldırmıyor. 4 şerit gidiş 4 şerit dönüş ya 8 şeritli olmalı. Çorum eğer kullanılırsa kavşak haline gelecek Kuzey Güney # doğu batı birleşmesi oluyoruz. bazı araçlar Samsundan İskilip üzerinden Ankaraya geçiyorlar bu yol daha geniş olmalı.
hele birde Tosya ya bağlantı olsun Çorumdan Direkt İstanbul yolu açılacak. Veriyorlardı yol lazım yol.

Avatar
Vatandaş 2021-10-19 10:04:29

Sanayi kur personel istihdam et vergi ver şehit ver her turlü fedakarlığı yap karşılında hiç bir şey alma bu işte bir yanlışlık var sayın devlet adamları,şehrin önde gelenleri,etkili yetkililer.Amasya ya tren 1929 da yapılmış o kadar söyleyim.

Avatar
Corum 19 2021-10-19 15:29:30

Türkiye kilitlenmiş kendi isadamin bile yatırım yapmaktan korkuyor dış yatırımcı adımını atmıyor gerecek enflasyon %70 80 ne kilidi pranga bu

Avatar
HAKKA TAPAN 2021-10-19 23:58:01

Doğma büyüme Çorumlu olan birisi olarak belirteyim ki Çorum büyük bir ilçe olma yolunda hiz ile ilerlemektedir. Kaliteli hiç bir Dr Çorum'da kalmak istememektedir.Havalimani,Kaliteli üniversite ,polis okulu ,askeri birlik ve daha nice treni pardon pardon hızlı treni kaçırmıştır.Ceketimi koysam kazanirimin şehri olmuştur Çorum.Sanayiye gelince belirli bir sektörde tek düze ,alışılagelmiş işler üzerinde ar-ge ye yatır yapmadan iki-uc büyük sirketin yurt dışında aldığı işler ile sanayinin yüzde yetmişi aynı sektör kolunda çalışmaktadır . Yani o iki üç büyük firmaya aman bir şey olmasın.Ayrica sanayiden bahsedilecek ise karadenizi Samsunu değil Konya'nın büyük organize sanayileri ,Kayseri ile mukayese edelim.Ayrica konya organize sanayisinde bır firmanın öğle yemeğine birde Corumdakine gidin görün farkı ,insana degeri.Maas ,sosyal güvencelerden bahsetmiyorum bile.Cok şey kaybettik.Çokkkk

Avatar
Özçorumlu 2021-10-20 15:04:52

Çorum bitik bir şehir hocam, üç beş fabrikayla övünme olmaz, havaalanı yok, tren yok.
Çorum kendi dışında alay konusu.

banner165