Çorum sanayisinin belgeseli çekiliyor

Üniversite-Sektör işbirliği çerçevesinde Çorum sanayisinin belgesel filmi çekiliyor

18 Aralık 2018 Salı 11:14
Çorum sanayisinin belgeseli çekiliyor

Hitit Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Güngör Karakaş’ın yaptığı “Çorum Sanayisinin Gelişiminin İncelenmesi” başlıklı proje için belgesel film çekimleri başladı. Üniversite Sektör İşbirliği Projesi kapsamında yürütülen projeye (MÜSİAD) Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Çorum şubesi ve (ÇOSİAD) Çorum Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından destek veriliyor.

Dr. Öğr. Üyesi Güngör Karakaş bu projenin temel amaçlarının Çorum sanayisinin ortaya çıkış ve gelişim sürecini incelemek, bu süreçte rol almış girişimcilerin tecrübelerini ve görüşlerini geleceğin girişimcilerine aktarmak ve Çorum sanayisinin dünü, bugünü ve yarını konusunda bir perspektif sunmak olduğunu söyledi.

Eski kuşak sanayicilerin tecrübelerini kayıt altına almayı ve genç girişimcilere aktarmayı amaçlayan belgesel filmi için Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda kayıt öncesi son toplantı yapıldı. Yapılan toplantıya öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Güngör Karakaş, Öğr. Gör. Ali Aşır, Öğr. Gör. Recep Çakar ve Öğr. Gör. Harun Kısacık ile MÜSİAD ve ÇOSİAD’dan temsilciler katılarak belgesel filmi çekimlerine ilişkin son değerlendirmeler yapıldı. Yaklaşık bir yıldır üzerinde çalışılan projenin hayata geçirilmesi için son eksiklikler gözden geçirildi. Belgeselin ilk çekimlerine 13.12.2018 Perşembe günü Uğur Grup başkanı Uğur Barlık ile başlangıç yapıldı. Gayet renkli ve sıcak bir muhabbet ortamında gerçekleşen çekimler yaklaşık 6 saat sürdü.

Proje kapsamında 12 firma ile daha çekim yapacaklarını söyleyen Dr. Karakaş bu firma sahiplerinin fabrikalarından görüntüler alınacağını ifade etti.

Son Güncelleme: 19.12.2018 00:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.