Çorum’da ilk ve tek

Çorum’da ilk ve tek ‘Limuzin Irkı” büyükbaş çiftliği hastalıktan ari belgesi aldı.

09 Ekim 2019 Çarşamba 14:39
Çorum’da ilk ve tek

Çorum’da ilk ve tek ‘Limuzin Irkı” büyükbaş çiftliği olan Kerem Karaağaç;  işletmesinin hastalıktan ari belgesini Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı’dan teslim aldı.

İl Müdürü Orhan Sarı, üreticiyi tebrik ederek, “2 yıldır ilimizde yoğun bir şekilde yürüttüğümüz “Hastalıktan Ari’lik çalışmalarında iyi neticeler almaya devam ediyoruz. Tüm üreticilerimizi ari işletme olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Üretici Kerem Karaağaç ise “tüm üreticilerin bu arilik sağlık belgesine sahip olmalarını öneriyorum diyerek. Sözlerine şöyle devam etti;  her üretici işletme faaliyetlerini dört dörtlük yaparsa, kazancı da o kadar artacaktır. Bu bilinçle bütün üreticilerimizi hastalıktan ari işletme olmaya davet ediyorum dedi. Karaağaç; İl Müdürümüz Orhan Sarının bu gayretlerini destekliyoruz. İlgi ve alakasından dolayı tüm üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya da, üreticilerin kazancının ve rekabet gücünün artması için kaliteli bir üretimin şart olduğunu dile getirerek, hastalıktan Ari işletmelerinin bunun için önemli bir adım olduğunu söyledi. Gayri safi milli hasıladaki payımızın daha artması için bu işletmelerin sayısının daha artması gerektiğini belirterek, birlik olarak bunun için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.