Çorum’un ihracatında başı çeken ülke

Çorum’un haziran ayında ihracat ve ithalatının en fazla Birleşik Arap Emirlikleri’ne gerçekleştirildiği açıklandı.

31 Temmuz 2018 Salı 23:51
Çorum’un ihracatında başı çeken ülke

Çorum’un ihracat ve ithalatının en fazla Birleşik Arap Emirlikleri’ne gerçekleştirildiği açıklandı.

TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Çorum’dan haziran ayında 60.3 milyon dolar değerinde ihracat yapıldı. İhracat değeri bir önceki yılın aynı ayına göre (11.6 milyon dolar) yüzde 418 artış gerçekleştirdi.

2018 yılı haziran ayında Çorum’da 34.7 milyon dolar ithalat gerçekleştirildi. İthalat değeri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3.8 azalarak 18 milyar 451 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Çorum’dan yine haziran ayında en fazla ihracat 31 milyon dolarla Birleşik Arap Emirlikleri’ne, bu ülkeyi 11.9 milyon dolar ile Irak ve 2 milyon dolarla Libya izledi.

Çorum’dan haziran ayında en fazla ithalat Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve Hırvatistan7dan yapıldı.

İhracatta en büyük pay 48.3 milyon dolarla kıymetli taş, inci, mücevher taşları oldu. Bu değeri 3.8 milyon dolarla kazan, makine, mekanik cihazlar, nükleer reaktörler ve demir-çelik eşya izledi.

İthalatta ise yine en büyük payı 27.9 milyon dolarla kıymetli taşlar aldı. Bunu hububat, elektrikli makineler, elektronik aksesuarlar izledi.

Son Güncelleme: 01.08.2018 01:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sungurbey 2018-08-01 04:09:41

Havaalanımız nerde peki?
Merzifon mu, orası Amasya!!!!