Cumhurbaşkanı imzaladı, 2 ilçeye iyi haber

AK Parti Milletvekili Oğuzhan Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı proje ile Ortaköy ve Alaca'nın Çekerek Sulama Havzası projesine dahil edildiğini duyurdu.

22 Kasım 2021 Pazartesi 14:47
Cumhurbaşkanı imzaladı, 2 ilçeye iyi haber

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Çorum’un Ortaköy ve Alaca ilçelerinde binlerce hektar arazinin Çekerek Sulama Havzası Projesi’nden yararlanacağını açıkladı.

Kaya, Çorum’un Alaca ve Ortaköy İlçelerinin faydalanacağı önemli bir tarımsal projenin hayata geçirileceğini duyurdu.
AK Parti hükümetlerinin her alanda olduğu gibi tarımsal alanda da toprakların daha verimli kullanılması konusunda çok önemli projeleri hayata geçirdiğini belirten Kaya, Çorum’da da 20 yıllık süreçte önemli projelerin üreticilerin hizmetine kazandırıldığını ifade etti.
Kaya, özellikle çiftçilerin daha verimli ürün almaları ve ürün çeşitliliğini artırmaları konusunda sulu tarıma yönelik ciddi çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Son olarak Çorum’un Alaca ve Ortaköy İlçelerini kapsayan, Dünya Bankası destekli Çekerek Sulama Havzası Projesi ile ilgili önemli adımlar atıldığını belirten Kaya, Hazine Müsteşarlığı ile Dünya Bankası arasında proje konusunda anlaşmaların imzalandığını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anlaşmayı imzalamasının ardından 2021-2027 yıllarını kapsayan projenin hayata geçirileceğini açıklayan Kaya, 2022 ve 2023 yıllarında Havza rehabilitasyon planları ve mikro havza planları yapılacak projenin uygulamaya başlanacağını vurguladı.

2027 yılında bitecek olan projenin Orman Genel Müdürlüğü, DSİ ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün yatırımları olacağını kaydeden Kaya, Ortaköy ve Alaca’nın Çekerek Sulama Havzası Projesi için toplam 60 milyon 782 bin TL’lik ödenek sağlandığını bildirdi.
Kaya, yem bitkileri yetiştiriciliğinde alan, verim ve kalitenin artırılmasının amaçlandığı proje ile 400 hane ve 6 bin hektar alanın kullanılmasının hedeflediğini anlattı.

Ayrıca mera ıslahı projesinden 30 köyün 2 bin 500 hektar arazisinin değerlendirileceğini vurgulayan Kaya, erozyona karşı sel kontrolü, güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi, mesire yeri ve piknik alanları, Trüf mantarı üretimi, süt koyunculuğunun geliştirilmesi, süt sığırcılığının geliştirilmesi, fenni arıcılık ve arı ürünlerinin çeşitlendirilmesi gibi üreticilere katkı sağlayacak çalışmaların yapılacağını dile getirdi.

Proje kapsamında tarımsal alanlarda küçük ve orta ölçekli tarımsal sulama tesislerinin yapılacağını anlatan Kaya, proje ile birlikte İbrahimköy göleti sulaması inşaatı ile 310 hektar, Seyit Nizam Göleti sulama inşaatıyla 504 hektar, Kızılhamla Göleti Sulama inşatları ile 252 hektar alanın sulu tarıma kazandırılacağını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 22.11.2021 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
servet 2021-11-22 16:21:37

bu arada çekerek yozgatın...yine alacaya veya çoruma birsey yok.. malesef ki yozgata yapılan yatırımın kıyısından köşesinden yararlanmak kalıyor..

Avatar
Yozgatlı 2021-11-22 17:05:38

Sn Vekilim çok geç kalmışınız Yozgat Çekerek İlçesinde yapılan Süreyyabey Barajı Yozgat Amasya Tokat ve Çorum’da ki bazı arazileri sulayacak bu Proje 15 yıl önce başladı ve Sn Cumhurbaşkanı Yrd Fuat Oktay bey takip ediyor ysni Çorum Milletvekillerinin hiç bir Emeği ve katkısı Yok

Avatar
Çorum'lu 2021-11-22 18:24:31

Siyaset yalan, siyasetçiler yalancıdır. 20 senedir Çorum ve Çorumlulara yalan söylüyorlar. 20 senedir Çorumun ilçe yolları bitecek. Söyledikleri yalanlara her gün bir yenisini ekliyorlar.20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum. ANLAYANA.....

Avatar
İskilipden 2021-11-22 18:14:36

Gençlik yıllarının geçtiği İskilipde;
İSKİLİP MESLEK YÜKSEK İÇİN VE İSKİLİP TOSYA YOLU için müjde BEKLİYOR!

Avatar
Çorum'lu 2021-11-23 13:22:51

Recep Tayyip Erdoğan'nın Çorum umurunda bile değil. Recep Tayyip Erdoğan Çorumu hiç mi hiç sevmez. Recep Tayyip Erdoğan Çorumu her zaman çantada keklik olarak görüyor. Recep Tayyip Erdoğan Çorumun elindeki Havalimanı ve Çorum Polis Okulunu elinden almış, Çorumun komşu illerine vermiştir. Size bir örnek vereyim,bir önceki Ulaştırma Bakanı CAHİT TURHAN ÇORUM'a geldi, yarım kalan ÇORUM HAVALİMANI'nı gezdi,sonra ÇORUM HAVALİMANI projesi masamın üzerinde duruyor demişti. 1 hafta sonra CAHİT TURHAN görevinden alındı. Daha önceki Eski ÇORUM VALİSİ, AHMET KARA o zaman ki ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM İLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ VE ÇORUM HAVALİMANI İLE İLGİLİ TALEBİNİ İLETMİŞTİ. BİNALİ YILDIRIM AHMET KARA'YA DOSYAYI GETİRİN DEĞERLENDİRELİM DEMİŞTİ. SONRASINDA AHMET KARA ÇORUM VALİLİĞİNDEN HEMEN ALINMIŞTIR. Bunların hiç biri tesadüf olamaz. Çorum ve Çorumluların uyanmaları gerekiyor. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. ANLAYANA.....

banner165