‘Değirmencilik’ sektörüne nitelikli eleman

Çorum'da Öğütme Teknolojileri Eğitim Merkezi Projesi ile kurulan merkezde, ‘Değirmencilik’ alanında nitelikli eleman yetiştirilecek.

07 Eylül 2023 Perşembe 11:03
‘Değirmencilik’ sektörüne nitelikli eleman

Çorum’da, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklediği “Çorum Mesleki İnovasyon Merkezi (ÇOMİM) ve Öğütme Teknolojileri Eğitim Merkezi Projesi” ile kurulan Merkezde, ‘Değirmencilik’ alanında nitelikli eleman yetiştirilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından yürütülen 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında uygulanan, “Çorum Mesleki İnovasyon Merkezi (ÇOMİM) ve Öğütme Teknolojileri Eğitim Merkezi Projesi” ile kurulan Öğütme Teknolojileri Eğitim Merkezi eğitime başladı.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu SOGEP destekli proje çerçevesinde kurulan modern teknoloji ile donatılmış sınıflarında eğitime başlayan Çorum Öğütme Teknolojileri Eğitim Merkezi’nin geçtiğimiz gün yapılan açılış programına OKA Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Ulusoy ve Söke Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy,  IAOM’un üst düzey yöneticileri ve OKA uzmanları katıldı.

İLK EĞİTİM ULUSLARARASI OPERASYONEL DEĞİRMENCİLER BİRLİĞİ İLE BAŞLADI

Öğütme Teknolojileri Eğitim Merkezi, 32 kişiden oluşan ilk kursiyerlerini, Uluslararası Operasyonel Değirmenciler Birliği (International Association of Operative Millers/IAOM) ve Ulusoy Un iş birliğiyle oluşturulan ‘Değirmencilik Kursları’ kapsamında ağırladı. ‘Dünya IAOM Federasyonu Avrasya Toplantı ve Kurs Programı’ bu yıl Türkiye’de düzenlendi. İstanbul’da, Haliç Kongre Merkezi’nde başlayan kurslar, 4-5 Eylül tarihlerinde ise Çorum’da, Çorum Öğütme Teknolojileri Eğitim Merkezi’nde yapıldı.

5 günlük kurs kapsamında, yurt içinden ve yurt dışından kursiyerler eğitimlerinin 2 gününü, imalat sürecini de yakından deneyimleyebilecekleri modern eğitim sınıflarında aldılar. Proje kapsamında tefrişatı yapılan sınıflar, başvuru sahibi Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve proje iştirakçisi Alapala Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında imzalanan protokol kapsamında yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde değirmencilik alanında nitelikli eleman yetiştirilmesine katkı sunacak.

ÇOMİM VE ÖĞÜTME TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ

Toplam bütçesi 4.395.362 TL olan Çorum Mesleki İnovasyon Merkezi (ÇOMİM) ve Öğütme Teknolojileri Eğitim Merkezi Projesi’ne SOGEP kapsamında 2.637.278 TL destek sağlanıyor.

Çorum Belediyesi, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği, Çorum Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Çorum Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ortaklığı ve Alapala Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. başta olmak üzere birçok işletmenin destek verdiği projenin Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezinde uygulanan diğer ana bileşeni kapsamında metal işleme alanında modern eğitim tezgâhları tedarik edildi. Eğitim alanlarının modernizasyon için tadilat süreci devam ediyor.

Proje kapsamında ayrıca mezun takip sisteminin il ölçeğinde etkinleştirilmesi, alan öğretmenlerinin teknik eğitimi ve mesleki eğitime ilişkin Çorum ili ölçeğinde farkındalığın arttırılması yönünde çalışmalar yapılıyor.

Projenin uygulama süresi 6 Mart 2024 tarihinde sona erecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-09-07 19:25:27

DESMÜD Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, Çorum'a ihracatçıların neden gelmediğini çok iyi söylemiş. Çorum SANAYİSİ ile Türkiye de çok önemli bir şehir, fakat Çorum da Havalimanı olmadığı için ihracatçılar Çorum'a gelmiyor demiş. Biz bunu senelerdir söylüyoruz. Güzelim memleketimin, güzelim İNSANLARIMIZA anlatamıyoruz. Havalimanı sadece insan taşımak için kullanılmıyor, SANAYİSİ gelişmiş şehirler de BÜYÜK KARGO UÇAKLARININ inmesi ve kalkması için de kullanılıyor. Amasya MERZİFON HAVALİMANI, ASKERİ HAVALİMANI olduğu için ve 5. Ana jet komutanlığı olduğu için sıkıntılıdır. Çorum'a HAVALİMANI şarttır. Bizleri bu zamana kadar iyi uyuttular. Lütfen artık uyanalım. Herşey Çorum için, herşey Çorumlular için. Bizler birlik beraberlik içinde olalım. Haklarımızı arayalım.Elimizdekileri aldılar, başka ŞEHİRLERE verdiler. Uyumayalım uyanalım artık. Şehrimize bizler çıkacağız. Şehrimizin kıymetini değerini bilelim. Başka Çorum yok. Senelerdir bizleri uyutuyorlar, uyanalım artık. Hakkımızı arayalım.

Avatar
Muteber 2023-09-07 11:35:20

Para getiren iş kaleminin adı sektöre dönüverirde çalışanların adı ne hikmettir bilinmez eleman yerine personel oluvermez naslar