DOKAP'ta önce açığı kapatacağız

Cumhurbaşkanlığı kararıyla DOKAP'a dahil olan Çorum'da ilk toplantı gerçekleşti. Çorum yatırımlarda önce açığı kapatacak.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 18:35
DOKAP'ta önce açığı kapatacağız

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi'ne (DOKAP) dahil olan Çorum'da, ilk toplantı gerçekleşti. Toplantıda kalkınma idanesine geç dahil olan Çorum'un yatırım ve hizmet açığının giderilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki bilgilendirme toplantısında konuşan Vali Mustafa Çiftçi, 13 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Çorum ve Amasya’nın da DOKAP’a dahil edildiğini hatırlattı.

Türkiye’de bulunan 4 adet Kalkınma İdaresi Başkanlıklarınca 43 ilde faaliyet yürütüldüğünü dile getiren Vali Çiftçi, “DOKAP’tan bir takım beklentilerimiz var. Sürece biraz geç dahil olduk. Kısa süre içerisinde bu açığımızı kapatmayı planlıyoruz. Toplantıya belediye başkanlarımız yanı sıra yatırımcı kuruluşlarımızı da özellikle çağırdık. Çorum, Hitit medeniyetine başkentlik yapmış 7-8 bin yıllık köklü bir geçmişe sahip önemli turizm merkezlerinden birisi. Kentimiz aynı zamanda bir tarım memleketi. Mercimek, soğan, çeltik, buğday üretiminde önemli bir konumdayız. Çorum’un DOKAP’a dahil edilmesinde başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bölgesinin yıldızı Çorum’un gelişmesi, kalkınması, Çorumluların beklentileri ve taleplerinin karşılanması adına DOKAP’a dahil edilmesinin sevindirici olduğunun altını çizen AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu da, projeye Amasya ve Çorum’un dahil olmasıyla birlikte zincirin halkalarının tamamlandığını ifade etti. Kavuncu, Çorum’un DOKAP’tan alacağı katkı ile hak ettiği yere hızlı adımlarla ilerleyeceğini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise, Çorum adına önemli bir anı yaşadıklarını kaydederek, “Çorum ve ilçelerimizi DOKAP’ın katkısıyla hep beraber daha iyi ihya edelim daha iyi imar edelim. DOKAP’ın kazandırılmasında Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. El ele gönül gönüle tüm kurumlarımızla geleceğe daha güçlü ve emin adımlarla yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 06.07.2020 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Uysal 2020-07-06 21:21:51

Çorum bu gibi proğram desteklerinden yeterince faydalanamadı . Valilik ve belediye bu konularda daha profesyonel hareket etmeli . Niçin dosyalar kabul görmüyor sebebi araştırılımıyor

banner165