Dünya'ya konuştu, 'Demiryolu elzem'

MÜSİAD Başkanı Orhan Coşkun, Dünya Gazetesi'ne verdiği mülakatta, "Demiryolu elzem." dedi.

19 Ekim 2021 Salı 22:20
Dünya'ya konuştu, 'Demiryolu elzem'

MÜSİAD Başkanı Orhan Coşkun, Çorum sanayisinin lojistik dezavantajlarına rağmen  eksik yönlerini ortaya çtıkarıp mazeret üretmeden çalışmaya davem edeceklerini açıkladı.

Dünya Gazetesi'nin Çorum Eki'ne değerlendirmelerde bulunan Coşkun, "İl olarak daha fazla üretim, ihracat ve istihdam sağlamak için kent sanayicisiyle çalışıyoruz. Özellikle belli alanlarda Türkiye'nin de ötesinde dünyada markalaşan firmalarımız var." dedi.
Çorum'un gelişen sanayi üretimiyle stratejik  öneme sahip il olduğuna dikkat çeken Coşkun, kentte önemli derecede üretim ve ihracat yapıldığını fakat demiryolu olmamasından dolayı zorluk yaşadıklarını ifade etti.

Coşkun, "Demiryolunun 2023 yılında faaliyete geçeceğini ümit ediyoruz. Havalimanımızın olması da çok önemli. Çünkü Merzifon ile ortak kullanmak zorunda kalıyoruz. Çorum, ihracat hacmi itibariyle kendine münhasır bir halavimanını kaldırabilecek ölçekte bir şehir. Bir diğer önerimiz şayet ortak kullanılacaksa Merzifon Havalimanı'nın kapasitesi ve uluslararası uçuş sıklığının artırılması." ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 22.10.2021 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2021-10-20 09:51:16

Çorumun önceliği hızlı tren olmalı.. raylar 100 km yakınımıza kadar geldi...

Avatar
Tarafsız 2021-10-20 12:28:43

Yük treni Çorum u ikiye katlar.

Avatar
Çorum'lu 2021-10-20 13:30:58

Çorumun reçetesi, Çoruma 4 Tane Bağımsız Milletvekilleri ve Çorum Bağımsız Belediye Başkanı SEÇİLİRSE Çoruma yatırımlar gelir. Çorum her zaman Üvey. Çorum her zaman çantada kekliktir. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum......

Misafir Avatar
Muaddil 2021-10-20 16:14:06 @Çorum'lu

Kardeş her haberin altındasın, şu adını doğru yaz ya hu Çorumlu bitişik yazılır, -lu eki ayrılmaz..

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorumlu seçmen 2021-10-20 15:00:52

Çorum'a havaalanı da tren de gereksiz çünkü hemen Yozgat'ta var, Yanı başında. Karayolu u geliştirmeli....!!!!

Avatar
Vatandaş 2021-10-21 21:03:17

Hepimiz tutturmuşuz bir havaalanı türküsünü, elbetteki havaalanı olsun amma Çorum için olmazsa olmazı en öncelikli talebi demiryolu ulaşımı olmalıdır. Bu havaalanı için harcanan enerji eğer demiryolu için harcanmış olsaydı belkide çoktan bu olurdu. Çorum sanayi şehri, üreten bir şehir,bu durumda ürettiğini en hızlı, en ekonomik ve uzak noktalara ulaştırabilmesi gerekiyor, bunun için de tren şart.
İnşAllah bir an önce bu temennimiz gerçekleşir.