‘Ekonomik tedbirler sahaya tam yansımıyor’

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, hükümetin koronavirüs salgınının ekonomi üzerindeki etkilerini gidermek için aldığı ekonomik tedbirlerin kararların sahaya yeterince yansımadığını açıkladı.

08 Nisan 2020 Çarşamba 14:23
‘Ekonomik tedbirler sahaya tam yansımıyor’

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, hükümetin koronavirüs salgınının ekonomi üzerindeki etkilerini gidermek için aldığı kararların sahaya yeterince yansımadığını açıkladı.

İşte o açıklama:

Kısa sürede dünyada yayılan ve ülkemizde de  etkisini gösteren  Koronavirüs salgınına  karşı, devlet  ve milletçe top yekûn  bir mücadele içindeyiz.  Bu mücadelenin, önemli bir ayağını da  reel sektörün  faaliyetlerini  alınan tedbirler  kapsamında  sürdürmesinden  geçmektedir.

Bu süreçte, bazı  işletmelerimiz alınan tedbirler kapsamında  işyerlerini  kapatmak zorunda kalmış  bazı işletmelerimiz  ise düşen  iç ve dış talepler  karşısında   oldukça  düşük  kapasitelerle büyük bir vefakârlık göstererek üretimlerine devam etmeye  çalışmaktadırlar.

Salgının, ekonomimize olumsuz etkilerini azaltmak  amacı ile sosyal ve ekonomik tedbirler  ve destekler açıklanmaktadır. Açıklanan tedbirler gün geçtikçe çeşitlenmesine rağmen,  sahaya yansıması, hızlı bir  şekilde gerçekleşmemektedir. Ülkemiz ekonomisinin mihenk  taşı  reel sektördür.  Bu dönemde, üretimin  ve ticari hayatın devam etmesi  ve en az  olumsuzluklarla atlatılabilmesi için alınan  ekonomik  tedbirlerin  ve desteklerin hızlı bir şekilde  sahada uygulaması önem arz etmektedir.  Sahada, zamanında  ve yeteri kadar  uygulaması görülmeyen  veya  olmayan   tedbirlerin  ve desteklerin   üreticilere  ve  ticari işletmelerimize  bu dönemde  yeteri bir katkısı  olamayacaktır.

Vergi ve finansman  hususlarında  destekler  açıklanmasına  rağmen,  bu desteklerin  tüm sektörleri kapsamadığı  ve bazı sektörlerin  dışarıda bırakıldığı  görülmektedir.  Alınan  ekonomik tedbir ve desteklerin  kapsamının  tüm sektörleri  kapsayacak şekilde  genişletilmesi  ve  sürelerinin  uzatılması, başta  finansmana  erişimin kolay ve  hızlı  bir şekilde  sağlanması oldukça önem arz etmektedir. Salgının ekonomimize etkisi ile, üyelerimizden gelen sorunlar ve talepler  başta birliğimize ve ilgili mercilere iletilmekte, takip edilmekte ve çözüme kavuşanlar üyelerimizle  paylaşılmaktadır.

Bu süreçte,  özverili  ve vefakar bir şekilde  faaliyetlerine devam etmeye  çalışan  iş dünyamızın temsilcilerine  bir kez daha şükranlarımızı sunarız.”

Son Güncelleme: 08.04.2020 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman 2020-04-08 15:43:46

Her vatandaşa 1000 tl versinler 80 milyar yapar. Memurları ve işinden olmayanları düşersen herkese 2.000 tl . bu da olur.

Avatar
Mertçe 2020-04-09 12:03:26

Yahu başkan seni tanırım, sizden kimseye fayda gelmez. Yönetiminizde bulunan M.Ö ve Ö.A isimler bir Allah'ın kuluna karşılıksız iyilik yapmaz sende dahil. Sizden gelmesin ALLAH yeter bize.

Avatar
Dursun 2020-04-08 15:41:43

Başkanlarım para yok . kovit için 100 milyar bütçe var diyorlar . 50 milyarını halka ,
50 milyarı şirketlere - Kurumlara versinler. Halka verilen 50 milyar ı ; 5 milyon aileye verseler her aile için 10.000 tl para eder. Buna razıyız . Fakat ....

Avatar
Unutma ki 2020-04-09 09:01:35

Virüs için ayrılan bütçeden cumhur başkanı kendi adına yaptırdığı poşette kolonya maske dağıtımı yapıyor. Virüsü yenersek ben yaptım dağıttım ve yendik diyecek. Gariban halkta taparcasına inanıp oyunu verecek.