Filosunu Karakaşlar’la güçlendirdi

Çorum’da araç kiralama sektöründe faaliyet gösteren Zeynas Rent a Car, filosunu Karakaşlar’la güçlendirerek bünyesine Fiat Linea ve Punto araçlarını da ekledi.

18 Eylül 2013 Çarşamba 15:23
 Filosunu Karakaşlar’la güçlendirdi

Çorum’da araç kiralama sektöründe faaliyet gösteren Zeynas Rent a Car, filosunu Karakaşlar’la güçlendirerek  bünyesine Fiat Linea ve Punto araçlarını da ekledi.

Karakeçeli Mahallesi Mazlumoğlu Sokak’ta hizmet veren Zeynas Rent a Car Sahibi Hüseyin Zembil, Karakaşlar Otomotiv’de gerçekleşen anahtar teslim töreninde Karakaşlar Otomotiv’den duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sektörün köklü isimlerinden olan Zeynas Rent a Car sahibi Hüseyin Zembil, müşteri memnuniyetini kendilerine öncü özellik olarak gördüklerini ve bu nedenle Fiat’ı tercih ettiklerini sözledi.

Zembil, Fıat'ın yeni nesil dizel multijet motorunun sunduğu ekonomik yakıt tüketimi ile rahat ettiklerini ve üstün özellikleriyle büyük konfor yaşadıklarını belirterek, araç sahibi olmak isteyenlere Fıat'ın ödül tescilli araçlarından Linea ve Punto'yu tavsiye etti.

Araç teslim töreninde, Karakaşlar Otomotiv Satış Şefi Asım Avcı, Fıat'ın yeni nesil multijet motor teknolojisi hakkında şunları söyledi; “Multijet Motor, tek bir devirde art arda 5 yakıt püskürtmesi yapabilen Multijet enjektör, hidrolik servovalflerinin asimetrik kapatma özelliği sebebi küçük conta çapı, dolayısıyla uzun strok gerektiren bir sistem. Multijet'in FPT-Fiat Powertrain Teknoloji tarafından patentli. Özellikle 20 µm ye inmiş strok, art arda iki enjeksiyon arasındaki minimum zaman aralığının önemli ölçüde, yani hidrolik seviyede sıfır süresine dek azalmasını sağlamaktadır. Bu iki ardışık enjeksiyonla, daha iyi bir yanma işlemi kontrolü için, yanma hızını düzenlemek mümkündür. Enjeksiyon oranı şekillendirme denilen bu yeni enjeksiyon tarzı sessiz çalışma, yakıt sarfiyatı ve zararlı gaz salınımlarının azalmasını sağlamakta ve çevreye daha az karbondioksit gazı salınımı gerçekleştiğinden çevreci bir motordur. Bunun bir diğer faydası olarak da daha uzun ömürlü bir motora sahip olunur.

Fiat’ın sürüş verimliliğini arttırmaya yönelik çalışmalarının bir diğer ürünü olan Start&Stop (çalıştır&durdur) sistemi, şehir içi trafikte motorun gereksiz yere çalışmasını engelleyerek hem araç yakıt tasarrufu sağlar hem de çevreyi korur. Start&Stop özelliği ile yakıt tüketiminizi azaltırken araç içi gürültü seviyesi de minimum iner. Yoğun trafikte ve trafik ışıklarındaki dur kalklarda kurtacınız olacak bu akıllı sistem sayesinde şehir sürüşünde yüzde 15'e varan oranlarda yakıt ve emisyon tasarrufu elde edebilirsiniz. Sistem, yoğun trafikte aracın durmasıyla birlikte motoru geçici bir süre için kapattıktan sonra debriyaja basıldığında yeniden çalıştırır. Araçtaki Start&Stop sistemini, çok dayanıklı bir marş motoru, entegre Start&Stop koordinatörlü motor ECU'su ve akü şarjının o andaki ve ilerideki durumunu hesaplamaya yönelik bir sensör oluşturur.”

Karakaşlar Otomotıv Satış Şefi Asım Avcı, ekonomisini düşünen herkese Punto’yu tavsiye ederek, Çorum halkını Punto modelini yakından görüp test etmeleri için Çevre Yolu’ndaki Karakaşlar Fıat Showroomu’na davet etti.





Son Güncelleme: 18.09.2013 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.