Halk Et aldı başını gidiyor

Çorum Belediyesi’nni devreye aldığı Halk Et kısa sürede önemli gelişme gösterdi.

22 Ocak 2021 Cuma 16:23

Çorum Belediyesi’nni devreye aldığı Halk Et kısa sürede önemli gelişme gösterdi. Halk Et’te kavurma ve sucuktan sonra pastırma üretilecek. Halk Et için şehir merkezinde şube açılması değerlendiriliyor Mezbahane ve Halk Et açılışını Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli yapacak. Atıklardan sokak hayvanları için mama üretilecek.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, meclis üyeleri ile birlikte Halk Et  çalışmaları hakkında bilgi verdi. Mayıs ayında hizmete giren HalkEt’e Çorum halkının büyük bir teveccühü olduğunu belirten Aşgın, günlük 400 kilo et satışı yaptıklarını açıkladı.

HAFTA SONU ALO PAKET

Çorum halkının kaliteli, güvenli ve ucuz et yiyebilmesi amacıyla kurulan HalkEt’e yoğun ilginin olduğunu belirten Aşgın, “Mezhabadan Halka” sloganımızla yüzde kesimi yapılan 100 yerli hayvanları uygun fiyatlarla hemşehrilerimize sunuyoruz. İskilip Yolu 4. Kilometrede açtığımız HalkEt Tanzim Satış Mağazamızda büyükbaş ve küçükbaş etleriyle birlikte dana kavurma satışı da gerçekleştiriyoruz. Mayıs ayında hizmete girdi. Kurulduğu günden bu yanada çok güzel fonksiyon icra etti. Günlük 400 kilo et satışı yapıyoruz. Pandemi döneminde Cumartesi ve Pazar günleri Halk Et kapalı oluyor ancak sokağa çıkma kısıtlmasında paket servis hizmetimiz var. Alo paket ile servis aracılığyla çok kısa sürede hemşehrilerimize ulaştırıyoruz.” dedi.

SUCUK, PASTIRMA, KAVURMA…

HalkEt olarak sadece et satışı yapmadıklarını aktaran Aşgın, 3 ürün ile ilgili ar-ge çalışmalarını devam ettiğini ifade ederek; “Halk Et olarak sadece et satışı yapmıyoruz. ‘Çorum Kavurması’ adı altında Ar-Ge çalışmalarını başlattık ve yıllık 400 tonluk bir kapasite ile Çorum Kavurması’nı Türkiye’nin her yerine duyurmak istiyoruz. Şu anda Türkiye çapında büyük bir rağbet var. Dana ve manda sucuğu ile ilgili olarak ar-ge çalışmalarını daha önce yapmıştık. Halket markasıyla sucuk satışlarımız devam ediyor. 3 ürün ile ilgili ar-ge çalışmalarımız da devam ediyor. Bunlardan birisi pastırma. Halket markasıyla pastırma için çalışmalarımız devam ediiyor. Yakında Halket pastırmasını sadece Çorumlıu hemşehrilerimizle değil, tüm Türkiye ile buluşturacağız. Yine hazır et döner ile ilgili bir çalışmamız da var.” şeklinde konuştu.

‘HAYVANSAL ATIKLARDAN MAMA ÜRETECEĞİZ’

Mezbahada sokak ve barınak hayvanları için de bir proje geliştirdiklerini belirten Aşgın, hayvansal atıklardan sokak hayvanları ve barınaktaki hayvanlar için hayvansal atıklardan mama üretimi yapacaklarını kaydetti.

YENİ ETEGRE TESİS KURULUYOR

HalkEt ile yeni karar aldıklarını açıklayan Aşgın; “Halket’e çok büyük bir teveccüh olduğu için Halket’e yeni entegre bir tesis inşa ediyoruz. Entegre tesis çalışmalarımızı başlattık inşallah 1-2 ay içinde tamamlayacağız. Tesis ile Halket’in kapasitesini daha yukarılara taşımış olacağız.  Hayvan Pazarı, Mezbahane ve Halket ile burada istihdama ciddi katkı sunuyoruz. Ar-ge çalışmalarımız ve entegre tesisimizin de tamamlanmasıyla birlikte istihdam kapasitemizi artırmak niyetindeyiz.”dedi.

CHP YİNE KAYBETTİ

HalkEt’in Beltaş’a devri ile ilgili CHP’nin açtığı davayı kazandıklarını belirten Aşgın; “Buranın Beltaş’a devir ettiğimizde eleştiriler oldu. Niye belediye kendi işletmiyor diye. Beltaş %100’ü belediyemize ait bir şirket. Beltaş demek zaten belediye demek. Şrket bünyesinde burayı çalıştırmanın ne kadar etkin olduğunu kısa zamanda gördük ve verdiğimiz kararın da arkasındayız. Buranın Beltaş’a devri ile ilgili CHP grubundan itiraz gelmişti. İdare Mahkemesi’ne açılan dava dün itibariyle sonuçlandı ve belediyenin işleminin haklı ve doğru olduğunu mahkemede tescil etti. Mahkeme CHP’nin bundan önceki açtığı davalar gibi bu davada bizi haklı gördü. Çünkü biz doğrusunu yapmak istiyoruz. Beltaş kararı da doğru bir karar.” ifadelerini kullandı.

AÇILIŞI TARIM BAKANI YAPACAK

Resmi açılış için Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli’nin önümüzdeki günlerde Çorum’a geleceğini belirten Aşgın; “Buranın daha resmi açılışını bile yapmadık. Açılışını yapamadığımız daha bir çok işlerimiz var. 120 dönümlük Millet Bahçesi’nden tutun, Katı Atık Tesisi’ne, Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ne kadar büyük projelerimizin resmi açılışlarını henüz yapmadık. Bura ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığımızdan bir talebimiz oldu. Açılış için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi Çorum’a davet ettik. Önümüzdeki günlerde açılış için geleceğine dair bir söz verdi. Sayın bakanımızın da katılımıyla inşallah buranın da resmi açılışını yapacağız.” diye konuştu.

HALKET İÇİN ŞEHİR MERKEZİNDE ŞUBE AÇILMASI GÜNDEMDE

Son olarak HalkEt’in şehir merkezinde şubesinin olup olmayacağına ilişkin bir soruya yanıt veren Aşgın; “HalkEt’in şehir merkezinde de satış yapması için hemşehrilerimizden sıkça bir talep geliyor. İnsan odaklı bir siyaset anlayışımız olduğu için milletimizin bu talebini şu anda değerlendiriyoruz. Hem esnafımızın hem de milletimizin mutlu olacağı bir çözüm yolu bulmaya çalışıyoruz. Esnaf dostu belediye olarak esnafımızın görüşlerini de önemsiyoruz ama milletimizin bu talebini de göz ardı edemeyiz.”dedi.

Kaynak: Çorum Hakimiyet

Son Güncelleme: 26.01.2021 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Recep 2021-01-22 17:30:40

Beltaş madem yüzde yüz belediyenin yönetim kurulu üyeleri olan belediye başkanı başkan yardımları neden beşer bin lira maaş alıyo. Belediye beltaş, beltaş belediye demekse belediye personelinin iki yerden maaş alması helal mi?

Avatar
recep ama gerçeği 2021-01-22 23:00:44

giderler belediyeden karşılanıyor, gelirinin belediyeye faydası yok maalesef..

Misafir Avatar
recep 2021-01-24 14:55:05 @recep ama gerçeği

öyle deme adaş. gelirlerle otobüsçülere 600bin lira "reklam"veriliyor, çorum spor başkanına milyonlar :) ekmek ve et satarak bu kadar saçacak parayı hangi şirket kazanıyosa.. bi de başkan başkan yardımcıları aylık 5er bin lira harçlık alıyo.

Beğenmedim! (0)
Avatar
recep 2021-01-24 14:52:27

Allah çoruma bu tesisi kazandıran külcüden razı olsun. halil ibrahim bereketini sadece kent park yanına yapılan minik heykelcik sergisinden ve bisiklette gördük. heykel değil de gerçek hizmet bekliyoruz başkandan. ha bi de hastane önü maket kule var :)

Avatar
Gariban 2021-01-24 11:48:28

Halil abi merkeze de açsan iyi olur, serbest piyasa kisvesi altında halk esnafın insafına kalmış,zaten enflasyon ortada.Maaşlar esnafın hızına yetişmez oldu.Allah işimizi rast getirsin inşAllah

Avatar
Hadi bakalım 2021-01-22 20:54:52

MaşşAllah, nazar değecek böyle haberler yapmayın. İşler iyi gidiyorsa, yakında birilerinin dikkatini çeker burası. İnş bi şey olmaz.

Avatar
Çorumlu 2021-01-24 01:20:36

Sokak hayvanlarının da düşünülmesi takdire şayan, inşAllah sonraki adım olarak büyük müstakil kedi ve köpek parkları kurar Belediye, hem doğal hem daha sağlıklı yaşayacakları..

banner165