Hayaliydi, gerçek oluyor

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yaşayan kadın girişimci Havva Özata'nın mantı fabrikası hayali gerçek oluyor.

21 Eylül 2023 Perşembe 11:58
Hayaliydi, gerçek oluyor

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yaşayan kadın girişimci Havva Özata'nın mantı fabrikahayali gerçek oluyor.

MANTI FABRİKASI KURACAK

Sungurlu'da 6 yıl önce veresiye un alarak kooperatif bünyesinde üretime başlayan kadın girişimci, 15 milyon liraya Sungurlu Organize Sanayi'ye manti fabrikası açacağını açıkladı.

KOOPERATİF 50 TON ÜRETİYOR

Sungurlu Kadın Girişimi Sevgisun Mantı Üretimi Ltd. Şti. firması sahibi olan Havva Özata, ilçede kadın girişimciler tarafından kurdukları kooperatifle aylık 50 ton mantı üretimi yaptıklarını belirtti.

YATIRIM SUNGURLU OSB’YE

Sungurlu OSB’ye kurulan fabrikaların kendisine ilham kaynağı olduğunu anlatan Havva Özata, yurt içi ve yurt dışından gelen yoğun talepler üzerine şirket kurarak OSB’ye fabrika kurmaya karar verdiğini söyledi.

YATIRIM MALİYETİ 15 MİLYON

OSB’den tahsis edilen 6 dönüm araziye 15 milyon lira yatırımla kuracakları fabrikada yıllık 2 bin ton mantı üretmeyi hedeflediklerini vurgulayan Özata, projeyi tamamlayıp zemin etüdü yaptırdıkları yere 1 ay içinde fabrikanın temelini atacaklarını kaydetti.

SEVGİSUN MARKALAŞTI

SEVGİSUN adı ile markalaşan ve faaliyet gösteren kooperatifin Kurucu Başkanı Havva Özata, ‘beş tahta, beş oklava’ sloganlarıyla 2016 yılında sanayi sitesinde bir dükkânda bu yola çıktıklarını ifade etti. Özata, Sungurlu’nun bereketli topraklarında yetişen ürünlerin şuan Türkiye genelinde Tarım Kredi Kooperatifi, Torku ve Migros gibi kurumsal marketlerde S.S. Sungurlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile yayıldığını dile getirdi.

Son Güncelleme: 21.09.2023 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serkan 2023-09-21 13:57:17

Helal olsun ablam yolunuz açık olur inşAllah.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-09-21 23:19:00

Çorum için elini taşın altına koyanlara helal olsun. Çorum için çivi çakanlara helal olsun. Çorum sevdalıları olduğu müddetçe, biz bize yeteriz. Çorum eninde sonunda hak ettiği YATIRIMLARI alacak.

Avatar
Vatandas 2023-09-26 22:02:32

Yandaş olmasa pazarda hıyar bile sartirmazlar.nokta