Hurdacıların taşınması gündemde

Çorum'da geri dönüşüm sektörü temsilcileri ve hurdacı esnafıyla toplantı yapıldı.

21 Haziran 2023 Çarşamba 16:26
Hurdacıların taşınması gündemde

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Taner Ölçer, geri dönüşüm sektörü temsilcileri ve hurdacı esnafıyla bir araya geldi.

GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜ

Şehrimizdeki geri dönüşüm sektörünün daha etkin ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantı, Belediye Encümen Salonu’nda gerçekleştirildi.  Toplantıda, şehirde faaliyet gösteren hurdacı ve geri dönüşüm sektörünün çalışmaları ele alındı. Metal, kağıt, plastik gibi atıkların mevzuata uygun şekilde toplanması, işlenmesi ve geri dönüşümün daha etkili bir şekilde yürütülmesi konuları değerlendirildi. Toplantıda, şehrimizde faaliyet gösteren hurdacı esnafının belli bir alana taşınması konusu da ele alındı.

YAĞBAT HATIRLATTI

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, toplantıda geri dönüşüm lisansı almanın ve geri dönüşüm mevzuatına uygun çalışmanın önemine vurgu yaptı. Firmaların bu lisansı almalarının, geri dönüşüm süreçlerinin düzenli ve güvenli bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacağını belirtti. Aynı zamanda mevzuata uygun çalışmanın çevresel etkilerin azaltılmasında ve sürdürülebilir bir geri dönüşüm sisteminin oluşturulmasında büyük bir rol oynadığını ifade etti. 
Başkan Yardımcısı Yağbat, şehrimizde farklı bölgelerde faaliyet gösteren hurdacı esnafının belli bir alanda toplanması konusunda da esnafla fikir alışverişinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2023-06-22 09:56:34

Belediye geri dönüşümleri kendisi toplamalı. Göçmenler vızır vızır artık malzeme kutularında sürekli plastik, kağıt toplama derdinde belediye bu çöplerden toplanan geri dönüşümünü ilimize kazandırmalı Tek kurum olarak kendisi değerlendirerek ilimize katkısı sağlanmalıdır.

Avatar
Çorum 19 2023-06-23 09:43:04

Corumlu rumuz kardeşimiz zinhar çarpılırsın cennet kapısından dönersin nasıl yorumlar bunlar