İskilip’te girişimcilik kursu

İskilip Kaymakamlığı KOSGEB işbirliği ile girişimcilik kursu başlatacak.

15 Ocak 2015 Perşembe 10:46
 İskilip’te girişimcilik kursu


İskilip Kaymakamlığı KOSGEB işbirliği ile girişimcilik kursu başlatacak.


İskilip Kaymakamlığı ilçede ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümü ve girişimcilerin KOSGEB kaynaklarından yararlanabilmeleri için çalışma başlattı. İskilip’te kendi işini kurmak ve iş yeri açmak isteyen girişimciler için büyük bir fırsat olacak kurstan şartları tutan herkes faydalanabilecek. KOSGEB’in karşılıksız olarak verdiği işyeri açma hibesinden yararlanmak isteyenlerin girişimcilik sertifikasına sahip olması gerekiyor. Sertifika alınabilmesi için 72 saat yetkili eğitmenler tarafından girişimcilik eğitimi verilmesi  gerekiyor.


KOSGEB ve İskilip Kaymakamlığı işbirliği ile düzenlenecek eğitim sonucunda başarılı olanlara KOSGEB imzasıyla ‘Girişimcilik Belgesi’ verilecek. Bu belgeyi alan girişimciler, hazırladıkları proje dosyasını KOSGEB’e sunacaklar. Projesi kabul edilen girişimciye işletme kuruluş desteği, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği ve işletme giderleri için 30 bin lira destek verilecek.


Girişimcilik kursu için başvurular 15-30 Ocak 2015 tarihleri arasında Hacıkarani köprüsünde Turizm Ofisi binasında İskilip Kaymakamlığı proje ofisine yapılacak. 30 kişinin alınmasının planlandığı kurs katılımcıları KOSGEB yetkililerinin gerçekleştireceği mülakat ile belirlenecek. Eğitimlerin 9-19 Şubat 2015 tarihleri arasında başlaması öngörülüyor.


Konuya ilişkin bir açıklama yapan İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy “Hepimizin bildiği gibi İskilip’in en büyük problemlerin başında ekonomik problemler gelmektedir. İskilip ekonomisinin canlanabilmesi için iş yeri açmak isteyen fakat maddi imkânsızlıklar nedeniyle işyeri açamayan İskiliplilerin KOSGEB imkânlarından yararlanarak işyeri açmak isteyenlere bizlerde İskilip Kaymakamlığı olarak destek olmak için Girişimcilik Eğitimlerini başlatmak istiyoruz. Burada özellikle yöresel ürünleri ve el sanatlarını ön plana çıkaracak bay ve özellikle bayan girişimciler öncelikli hedeflerimizin başında gelmektedir. İş kurma fikri olan bütün İskiliplileri eğitim almak için başvuru yapmalarını devamında ise işyerlerini açarak İskilip ekonomisine katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Mümkün olduğunca çok kişinin bu eğitimlerden faydalanmasını ve sonucunda KOSGEB imkânlarından yaralanarak iş sahibi olmasını hedeflemekteyiz.  ” dedi.




Son Güncelleme: 15.01.2015 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.