İŞKUR il genelinde TYP uygulayacak

Çorum İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, il genelinde çalıştırılmak üzere Toplum Yararına Program (TYP) uygulanacak.

11 Ekim 2021 Pazartesi 09:36
İŞKUR il genelinde TYP uygulayacak

Çorum Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından, il genelinde çalıştırılmak üzere Toplum Yararına Program (TYP) uygulanacak.

Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarında bakım onarım ve temizlik faaliyetlerinde görevlendirilmek üzere 24 kişi 8 ay süreyle istihdam edilecek.

Program 1 Kasım 2021 tarihinde başlayıp, 30 Haziran 2022 tarihinde sona erecek. Katılımcılara program süresince asgari ücret ödenecek, finansmanı İŞKUR tarafından sağlanacak. Başvurular, 11-15 Ekim 2021 tarih aralığında alınacak olup, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün 06.10.2021 tarih ve 9772893 sayılı Makam oluruna istinaden katılımcılar, geçerli başvurular içerisinden kadın/erkek ayrımı gözetilerek iki ayrı Noter Kurası Yöntemiyle belirlenecek. Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyenlerin 15 Ekim 2021 Cuma gününe kadar (cuma dahil), ALO-170 iletişim hattı üzerinden, İŞKUR e-şube (www.iskur.gov.tr) internet adresinden saat 24.00’a kadar iş arayan girişi yaptıktan sonra Online İşlemler, İş arayan, Toplum Yararına Programlar TYP Başvuru’ kısmından sistem (program) numarasını yazıp seçerek veya İl Müdürlüğüne şahsen giderek başvuru yapmaları gerekecek.

Ayrıca 12 ay içerisinde TYP’den toplam 9 aydan az faydalanmış olanlar toplam 9 aya tamamlanacak şekilde bu programlardan faydalanabilecekler. Bir kişi aynı anda açılacak TYP’lerden yalnızca bir tanesine başvuru yapabilecek.  Başvuru şartları ve detaylı bilgi, İŞKUR İl Müdürlüğü resmi internet hesabından öğrenilebilir.

Son Güncelleme: 11.10.2021 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eğt 2021-10-11 20:02:59

okullar ne olacak?...Okula hizmetli vermemek ayıptır yahu bilene...