İstihdam Kurulu’nda destek kararları

Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında toplanan il istihdam kurulu, bir dizi kararlar aldı.

19 Temmuz 2023 Çarşamba 11:13
İstihdam Kurulu’nda destek kararları

Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında İŞKUR İl Müdürlüğü’nde önceki gün toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu bir dizi kararlar aldı.

Toplantıda; Çorum’un işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyaçlarını tespit edilmesi, mesleki ve teknik eğitim okulları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim politikaları konuları görüşüldü.

İşte o kararlar:

Finansmanı engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden karşılanmak üzere iki eski hükümlü vatandaşımızın kendi işini kurma projeleri için 179.180,00 TL. ödenek tahsis edilmesi, bir engelli vatandaşın kendi işini kurma projesi için 140.000,00 TL. ödenek tahsis edilmesi, Çorum'un Sungurlu ilçesinde bulunan Sungurlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Kimya Teknolojisi alanının açılması, Anadolu Özel Eğitim Meslek Okulu 11. Sınıf öğrencilerinin de 2023-2024 eğitim-öğretim yılında işletmelerde staj görmeleri karara bağlandı.

İstihdam ve mesleki eğitim konularında yapılacak çalışmalar hakkında kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.