Kargı Tulumu için ilk adım

Kargı Tulum Peyniri için coğrafi işaret ve patent alınacak

01 Mart 2018 Perşembe 17:03
Kargı Tulumu için ilk adım

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı,  ilk ilçe ziyaretini Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Arzu Özkader ile birlikte Kargı’ya gerçekleştirdi.

Kargı’da kaymakamlık, belediye başkanlığı, ilçe tarım müdürlüğü ve ziraat odasını ziyaret eden Sarı, efsane ürün Kargı Tulum Peyniri ile ilgili proje çalışmalarına en yakın zamanda başlayacaklarını, 800 yıldır geleneksel olarak üretimi yapılan, kendine özgü damak tadı olan, Kargı yaylalarında envai çeşit bitkilerden beslenen inek, koyun ve keçi sütünden yapılan yöresel lezzet ürünün tanıtımına önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Sarı, ilçede yıllık 15 ton civarında pazarlaması yapılan ve yok satan bu ürüne gerekli desteği vererek, coğrafi işaret ve patent almaları gerektiğini vurguladı.

Üretimi son derece zahmetli ve uzun olan bu ürünün ilçe için bir değer olduğunu, bu ürünü Türkiye’ de bilinen bir marka yapmaları için girişimlerde bulunacaklarını belirten Sarı, Tulum peynirinin yapılışını unutturmamak ve yeni nesillere aktarmak için kurslar düzenleyerek kalıcı hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

İlçede tarım ve hayvancılık yapan üreticilerle de görüşen Sarı, Kargı’ da tarımsal ve hayvansal üretimin önündeki engelleri tespit edip kaldırmak için kurum olarak çalışmalara hız vereceklerini kaydetti.

Son Güncelleme: 15.02.2020 16:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.