Kayseri Çorum’u inceledi

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, ‘Canlı hayvan borsası ve pazar yeri’ projesi kapsamında Çorum hayvan pazarını incelediklerini açıkladı.

17 Ekim 2019 Perşembe 12:18
Kayseri Çorum’u inceledi

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, Kayseri’de yapılacak olan ‘Canlı hayvan borsası ve pazar yeri’ projesi kapsamında Çorum hayvan pazarını incelediklerini açıkladı.
Kayeri Ticaret Borsası Başkanı Bağlamış, yaptığı açıklamada, “Kayseri Ticaret Borsası Yönetimi olarak göreve geldikten sonra yaptığımız çalışmalar da Kayseri Hayvancılığının böyle bir ihtiyacı olduğunu tespit ettik ve gerekli fizibilite çalışmalarını yaptıktan sonra proje çalışmalarına başladık. Projeyi hazırlamadan önce, Türkiye’de faaliyet gösteren çeşitli canlı hayvan borsalarını Edirne, Çorum, Afyon gibi şehirleri inceledik. Oralardaki eksiklikleri tespit edip, bize uygun modern bir proje hazırlattık. Projenin yapılacağı bölge, Kocasinan ilçesi Buğdaylı mahallesindedir. Arazinin tapusu kurumumuz tarafından bedeli ödenerek devir alınmış olup toplam 7 bin 688 metrekaredir. İlimize ve Borsamıza yakışacağını düşündüğümüz, bölgemizin en büyük Canlı Hayvan Borsası ön projelendirme safhası tamamlanarak, yapım aşaması başlatılmıştır. Canlı Hayvan Borsamızda hayvan satış yerleri, üreticilerin ve borsa yetkililerinin kullanacağı idari bina, üreticilerin kullanacağı sosyal donatılar, hayvan satışı için gelen üreticilerin hayvanlarını aynı gün satamadığı taktirde hayvanlarının barınacağı yer ve konaklayacakları pansiyon planlanmıştır. Canlı Hayvan Borsamız bin 500 Büyükbaş hayvan ve bin küçükbaş hayvan kapasitesine sahiptir. 80 kişilik modern satışların yapılabileceği mezat salonu yine geleneksel satışların yapılabileceği satış alanlarına sahip olacaktır. Bölgesel ve ulusal anlamda en yenilikçi ve son sistemle donatılmış bir Pazar olacaktır. İnşallah bu modern Kayseri’ye yakışır tesisin 2020 Haziran ayına kadar bitirip faaliyete geçirmeyi de planlamaktayız.”


İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.